Επιστολή στον ΥΠΟΙΚ από ΟΕΒ για οριζόντια και καθολική μείωση του ΦΠΑ στο 5%

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη με την οποία εισηγείται οριζόντια και καθολική μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος στο 5% για τους επόμενους τρεις μήνες, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου είπε ότι στη σημερινή επιστολή του Προέδρου της ΟΕΒ προς τον Υπουργό Οικονομικών γίνεται αναφορά στο κόστος του ηλεκτρισμού το οποίο είναι οριζόντιο και επιβαρύνει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά και το κόστος παραγωγής και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ΓΔ της ΟΕΒ, στην επιστολή γίνεται εισήγηση «στο βαθμό που είναι εφικτό να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις το κόστος των μεταφορικών και των πρώτων υλών».

«Στο βαθμό που δεν είναι εφικτό είναι κατανοητό ότι θα έχουμε μετακύληση του κόστους στον τελικό καταναλωτή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο ανταγωνισμός λειτουργεί με υγιή τρόπο στην Κύπρο και υπάρχουν επιλογές για τον καταναλωτή», πρόσθεσε.

Ο κ. Αντωνίου είπε ακόμη ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2021, σε σύγκριση με το 2020, το καλάθι της νοικοκυράς το οποίο αποτελείται από 800 προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες παρουσίασε αύξηση μόνο 2% και πρόσθεσε πως τώρα αυξάνονται οι πιέσεις και «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε σωστή αναζήτηση και επιλογή των δαπανών μας ως καταναλωτές».

«Θα δούμε και το κράτος πως θα συμβάλει με τις φοροελαφρύνσεις έτσι ώστε να μοιραστούμε όλοι όσο γίνεται ισότιμα το κόστος με την ελπίδα ότι θα είναι παροδικά τα φαινόμενα και σύντομα θα υπάρξει διόρθωση της κατάστασης», κατέληξε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην έρευνα πεδίου που πραγματοποίησε η ΟΕΒ μεταξύ των επιχειρήσεων σε σχέση με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και πρόσθεσε ότι «είναι προβληματικό το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.