Επιστολή τ/κ πλατφόρμας στον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για την μαύρη λίστα Τ/κ

Επιστολή με την οποία ζητείται να δημοσιοποιηθεί ποιοι είναι οι Τ/κ στους οποίους η Τουρκία απαγορεύει την είσοδο, επέδωσε σήμερα το πρωί στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, αντιπροσωπεία της τ/κ πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η πλατφόρμα πραγματοποίησε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην παρουσία μελών της, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κομμάτων. Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η πλατφόρμα υπογράμμισε την σημασία που έχει η ανακοίνωση των ονομάτων των Τ/κ στους οποίους η Τουρκική Δημοκρατία απαγορεύει την είσοδο στην χώρα, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη τέτοιας λίστας είναι λυπηρό γεγονός.

Την ανακοίνωση ανέγνωσε εξ ονόματος της πλατφόρμας, ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν. «Αυτοί οι φίλοι (που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία) είναι τρομοκράτες;». Οι πολίτες αυτής της «χώρας», είπε ο κ. Μπενγκιχάν εννοώντας το ψευδοκράτος, φτάνουν στα αεροδρόμια της Τουρκίας, συλλαμβάνονται και τίθενται υπό κράτηση. «Η φιλία των δύο χωρών καταστρέφεται. Μας ανησυχεί αυτό», ανέφερε.


Θέλουν να μάθουν, συνέχισε, ποιο είναι το πρόβλημα, ποιοι Τ/κ θεωρούνται «απαγορευμένα πρόσωπα και ποιο είναι το αιτιολογικό».

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να δουν τον Τούρκο «πρέσβη» για να του επιδώσουν την επιστολή τους, ωστόσο την παρέλαβε στέλεχος της «πρεσβείας»

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.