Επιστρέφει στο BBC ο Λίνεκερ

Λύση στη διένεξη με τον Γκάρι Λίνεκερ ανακοίνωσε το BBC, με τον δημοφιλή και πιο ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή του οργανισμού να επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στην εκπομπή του Match of the Day.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι χαρακτήρισε τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή «πολύτιμο μέρος» του οργανισμού και απολογήθηκε ξανά για την ελλιπή αθλητική κάλυψη του Σαββατοκύριακου και την αναταραχή μεταξύ του προσωπικού.

Ανακοίνωσε δε πως θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητη αποτίμηση των κανόνων χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους εργαζόμενους στο BBC, ιδίως αυτούς που είναι συνεργάτες του σταθμού και δεν καλύπτουν την πολιτική επικαιρότητα, όπως ο Γκάρι Λίνεκερ.

Ο κ. Ντέιβι παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «γκρίζες περιοχές» που προκαλούν δυνητική σύγχυση στους ισχύοντες κανόνες του BBC για τα social media, τους οποίους πάντως ο ίδιος είχε δώσει εντολή να επανασυνταχθούν το 2020, ακριβώς λόγω των συχνών δημοσίων τοποθετήσεων του Λίνεκερ για πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Τόνισε, ωστόσο, πως η αμεροληψία είναι σημαντική για το BBC και το κοινό του. Πρόσθεσε πως ο οργανισμός «δεσμεύεται από το καταστατικό του για αμεροληψία και για ελευθερία έκφρασης».

Από την πλευρά του ο 62χρονος παρουσιαστής δήλωσε μέσω Twitter «χαρούμενος» που το θέμα λύθηκε μετά από λίγες «σουρεαλιστικές» ημέρες και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος που εργάζεται για «το καλύτερο και αντικειμενικότερο κανάλι» στον κόσμο.

Ως τελευταία σκέψη πρόσθεσε ότι «όσο δύσκολες και αν ήταν οι τελευταίες λίγες ημέρες, απλά δεν συγκρίνονται με το να πρέπει να εγκαταλείψεις το σπίτι σου λόγω δίωξης ή πολέμου για να αναζητήσεις καταφύγιο σε μια μακρινή χώρα – είναι συγκινητικό που είδα τη συμπόνια έναντι των δεινών τους από τόσους πολλούς από εσάς».

Η αναφορά αυτή παραπέμπει στην αφορμή για την ολιγοήμερη κρίση στις σχέσεις του Λίνεκερ με το BBC που ήταν η σκληρή κριτική του μέσω Twitter στο νέο νομοσχέδιο περί Παράνομης Μετανάστευσης της Συντηρητικής κυβέρνησης.

Η τιμωρία του από το BBC προκάλεσε «ανταρσία» από τους υπόλοιπους ποδοσφαιρικούς παρουσιαστές, ρεπόρτερ και σχολιαστές του BBC σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Ο κ. Ντέιβι είπε επίσης πως ο Γκάρι Λίνεκερ συμφώνησε να τηρεί τους ισχύοντες κανόνες περί αμεροληψίας στα social media μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη επανεξέτασή τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy