Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα; Χλωμό για Μάρτιο…

«Κόκκινη» κάρτα βγάζουν οι επιδημιολόγοι για επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες εντός Μαρτίου.

Τόσο ο Πέτρος Καραγιάννης όσο και η κα. Μαρία Κολιού, είπαν ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων.

Σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ οι δύο καθηγητές είπαν ότι χρειάζεται ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή ακόμη, καθώς δε γίνεται να ανοίξουν όλα από τον Μάρτιο.

«Οι οποιεσδήποτε χαλαρώσεις γίνουν θα πρέπει να γίνουν με προσοχή. Ας κάνουμε υπομονή ακόμα λίγο και αυτό ίσως να είναι δυνατό προς το τέλος του Μάρτη. Δεν το βλέπω να γίνεται την 1η Μαρτίου. Είναι αδύνατο να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες από την 1η Μαρτίου» είπε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 o κ. Καραγιάννης.

Την ίδια άποψη έχει και η κα. Κολιού η οποία μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» του Ant1 ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης rapid test για όσους φίλαθλους πάνε στο γήπεδο. Η κα. Κολιού απάντησε: «θα μπορούσε να είναι μία λύση, δεν το συζητήσαμε, όμως το πρόβλημα είναι η κοσμοσυρροή που θα παρατηρείται στα σημεία δειγματοληψίας»

Ο κ. Καραγιάννης από μεριάς του είπε ότι αυτό θα μπορούσε να το εισηγηθεί η ΚΟΠ.

Για την κοσμοσυρροή στα mall και στις υπεραγορές ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Στην υπεραγορά ο ένας θα συναντηθεί με τον άλλο για μερικά δευτερόλεπτα. Όταν είσαι στο γήπεδο θα είσαι δίπλα από τα ίδια άτομα για πέραν της μιάμιση ώρας. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εξωτερικός χώρος αλλά παίζει ρόλο το πόσο κοντά είναι ο ένας στον άλλο».

Στις δηλώσεις του στο ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Καθηγητής μικροβιολογίας/μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Πέτρος Καραγιάννης, απάντησε και για το τι θα γίνει με την Γ’ Κατηγορίας και το πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ:

«Αν υπάρχει ανάλογο αίτημα θα τοποθετηθούμε. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να επαναρχίσουν».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy