Κατατέθηκε στη Βουλή επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητείται αποδέσμευση ποσού ύψους €67.930 που θα καλύψει μεταξύ άλλων και τρεις νέους συμβούλους στο Προεδρικό. Υπενθυμίζεται ότι εργοδοτούνται ήδη στο Προεδρικό εννέα τουλάχιστον άτομα ως σύμβουλοι/συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με κόστος που ξεπερνά τις €300.000 ετησίως.

Πολύ περισσότεροι εργοδοτούνται ως σύμβουλοι των υπουργών με μισθοδοσία που κυμαίνεται από €24.000 μέχρι €50.000 ετησίως και συνολικό κόστος που υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις €545.000. Σημειώνεται ότι στο Προεδρικό είναι αποσπασμένοι και 5 εκπαιδευτικοί, από τους 350 περίπου που είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες. Παρά τον «εξορθολογισμό» που επιχείρησε πρόσφατα η κυβέρνηση, προκαλώντας την κρίση στην Παιδεία, κανείς από αυτούς δεν φαίνεται να επιστρέφει στα σχολεία.

Στις νέες προσλήψεις φαίνεται να περιλαμβάνεται και ένας… γνώριμος από τα παλιά. Εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία, στον κατάλογο φιγουράρει και το όνομα του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, τέως αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου. Παίρνει μάλιστα και γερή αύξηση αφού οι ετήσιες απολαβές του θα φθάνουν τις €56.548 από €38.912 που έπαιρνε με την προηγούμενη ιδιότητά του.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε δηλώσει, με την επανεκλογή του κ. Αναστασιάδη, ότι «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει».