Πάφος: Επιστροφή στα σχολεία με τουλάχιστον 750 απουσίες

Επτακόσιοι μαθητές και πενήντα εκπαιδευτικοί απουσιάζουν τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επανέναρξης των σχολείων, από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουτσίδη, Α’ Λειτουργό Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως σήμερα σημειώθηκαν απώλειες 50-60 μαθητών και τεσσάρων με επτά εκπαιδευτικών ανά σχολείο, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, που είτε είναι κρούσματα, είτε επαφές. Πρόσθεσε ωστόσο πως υπάρχει και το ενδεχόμενο πολλοί μαθητές του Λυκείου να φοβήθηκαν να επιστρέψουν στα σχολεία τους τις επόμενες ημέρες, μέχρι να κλείσουν για τις εξετάσεις των τετραμήνων και προτίμησαν να παραμείνουν σπίτι για να διαβάσουν.

Στο σύνολο τους, συνέχισε, σήμερα απουσιάζουν από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Επαρχίας Πάφου, 700 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσίδη, κατά την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό επέστρεψαν στα σχολεία με αρνητικό rapid test.


Όπως ανέφερε, ο αριθμός των μαθητών στην Επαρχία Πάφου, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανέρχεται σε 5.692 μαθητές και όλοι έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να δημιουργηθεί συνωστισμός στα κέντρα διενέργεια των rapid test.

Εκτίμησε ωστόσο πως η ταλαιπωρία ήταν μόνο για την πρώτη ημέρα, αφού, όπως εξήγησε, από τώρα και στο εξής θα γίνονται έλεγχοι στα σχολεία, δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε σχολείο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.