Επιστροφή στα θρανία με πολλές απουσίες σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο

Με αρκετές απουσίες μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών σημαδεύτηκε η χθεσινή επιστροφή στα σχολεία μετά τις γιορτές. Κυρίως λόγω κρουσμάτων και επαφών με κρούσματα, ποσοστό 15% των μαθητών της Λάρνακας δεν επέστρεψαν χθες στο σχολείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, Πέτρο Χρυσοστόμου, ο οποίος είπε ότι απόντα δήλωσαν χθες και μέλη του εργατικού προσωπικού των σχολικών μονάδων, όπως καθαρίστριες, ποσοστό πέραν του 10% των οποίων έμειναν στα σπίτια τους.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι στις εισόδους των σχολείων δάσκαλοι και καθηγητές έλεγχαν τα υποχρεωτικά τεστ, ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη κινητές μονάδες θα επισκέπτονται τα σχολεία και θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες στο εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων καθώς επίσης και στους μαθητές.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας βαθμίδας άνοιξαν επίσης με πολλές απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου, Σολωμός Κωνσταντίνου.

Μόνο από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Παραλιμνίου απουσίασαν χθες 5 καθηγητές, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν, όπως είπε, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και τα δημοτικά σχολεία της περιοχής αλλά και τα νηπιαγωγεία, όπου η προσέλευση περιορίστηκε περίπου στο 50%.  Χαρακτηριστικά, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας έμειναν στα σπίτια τους έξι δάσκαλοι. Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σχολικής Εφορείας, αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη να αναβαθμιστούν τεχνολογικά τα σχολεία, ούτως ώστε οι μαθητές που βρίσκονται σε απομόνωση να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα από τα σπίτια τους.

Τάσος Περδίος

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei