Επιστροφή στην κανονικότητα από 1η Ιουνίου, εξαγγέλλει ο Ερντογάν

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σύμφωνα με την Sabah (29.05.20), ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου θα αρθεί ολοκληρωτικά ο περιορισμός της μετακίνησης ανάμεσα στις πόλεις και ότι ο δημόσιος τομέας επιστρέφει στο κανονικό του ωράριο.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που διήρκεσε γύρω στις τέσσερις ώρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι εδώ και ένα μήνα ακολουθούν ένα χρονοδιάγραμμα για την κανονικότητα, εξετάζοντας τα νέα δεδομένα και παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις κάθε εβδομάδα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου αίρεται ο περιορισμός της μετακίνησης ανάμεσα σε πόλεις, προσθέτοντας ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εικόνα, θα επανέλθει ο περιορισμός της μετακίνησης σε κάποιες επαρχίες.


Εντούτοις, ο περιορισμός της κυκλοφορίας των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών θα συνεχιστεί με εξαίρεση την Κυριακή και η απαγόρευση κυκλοφορίας των νέων κάτω των 18 ετών, και όχι κάτω των 20 ετών, θα συνεχιστεί εκτός Τετάρτης και Παρασκευής μεταξύ 14:00 – 20:00.

Εν τω μεταξύ, αρχίζουν να λειτουργούν από 1η Ιουνίου τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα ζαχαροπλαστεία μέχρι και τις 10’ το βράδυ, εκτός τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Ανοίγουν, επίσης, οι παραλές, τα εθνικά πάρκα και οι κήποι, καθώς και τα μουσεία. Επιτρέπονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους. Τα ιπποδρόμια θα δραστηριοποιηθούν ξανά στις 10 Ιουνίου, ενώ αίρονται εντελώς οι περιορισμοί στα ατομικά αθλήματα. Αίρονται, επίσης, οι περιορισμοί στον θαλάσσιο τουρισμό, το ψάρεμα και τις μεταφορές. Από την 1η Ιουνίου θα είναι σε πλήρη λειτουργία τα νηπιαγωγεία και τα γηροκομεία.

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αύριο (σήμερα) έχει ετοιμαστεί ένα εορταστικό πρόγραμμα για να γιορτάσουν την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, προσθέτοντας ότι θα γίνει ανάγνωση του Κορανιού και οι προσευχές εντός της Αγιάς Σοφιάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.