Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη για αγορά ηλεκτρισμού: Ακόμη μία αποτυχία προστίθεται στο ιστορικό της κυβερνητικής ανεπάρκειας

Ακόμη μία αποτυχία προστίθεται στο ιστορικό της κυβερνητικής ανεπάρκειας, τονίζει σε δελτίο Τύπου το εκλογικό επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.

«Μετά από χρόνια υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων ότι όλα βαίνουν καλώς, η νέα αναβολή για να τεθεί σε λειτουργία η ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού, αποτελεί ακόμη μία αποτυχία που έρχεται να προστεθεί στο παζλ της κυβερνητικής ανεπάρκειας. Η ανεκπλήρωτη δέσμευση της κυβέρνησης, για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, που χρονολογείται από το 2014, καταδεικνύει πως δεν θέτει σε προτεραιότητα ούτε τους πολίτες, αλλά ούτε και το περιβάλλον. Δημιουργούνται παράλληλα, εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που οδηγούν στην οκτάχρονη καθυστέρηση» προστίθεται στο δελτίο Τύπου.

Το εκλογικό επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη συμπληρώνει:

«Η εν λόγω ενέργεια, θα μπορούσε να παρέχει σημαντική ανακούφιση στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που δέχονται μία ιδιαίτερα βεβαρημένη πίεση εξαιτίας του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος. Το πιο ανησυχητικό δε, είναι πως η ΕΕ έχει ήδη λάβει απόφαση για αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της αγοράς ενέργειας, με αποτέλεσμα οι σχεδιασμοί που έμειναν επί χάρτου, να είναι ξεπερασμένοι, πριν καν εφαρμοστούν.

Προτεραιότητα μας, πρέπει να είναι οι πολίτες και το δημόσιο συμφέρον. Οι ανταγωνιστικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά και η ισχυρή διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας. Η διακυβέρνηση μας, θα βάλει την ενέργεια στην κορυφή της ατζέντας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.