Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη: Όραμά μας είναι μία Κύπρος απαλλαγμένη από ανισότητες και αποκλεισμούς

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της φτώχειας. Η φετινή αυτή μέρα, βρίσκει τον πλανήτη μας με εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε δελτίο Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του Ανεξάρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, τονίζεται πως τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται η παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης της Covid-19, του πολέμου στην Ουκρανία, των πληθωριστικών τάσεων και της ακρίβειας, σε συνδυασμό με την ανικανότητα πολλών κυβερνήσεων να οχυρώσουν κατάλληλα τις οικονομίες τους, έχουν αφήσει τους πολίτες στο έλεος των εξελίξεων.

Στο δελτίο τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του κ. Μαυρογιάννη προστίθεται: 

«Όσον αφορά την Κύπρο, η εικόνα δεν είναι καλύτερη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης του 2021, 154,000 συμπολίτες μας ζουν με την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δηλαδή, το 17,3% του πληθυσμού μας ζει είτε σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας είτε σε νοικοκυριά με σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή με πολύ χαμηλό δείκτη έντασης εργασίας. Ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων, τείνουν να επιδεινώσουν την κατάσταση, αυξάνοντας την κοινωνική και οικονομική ανισότητα.

Τα δεδομένα αυτά δεν πρέπει απλώς να μας ανησυχούν, αλλά να μας κινητοποιούν ώστε να ληφθούν δραστικά μέτρα στήριξης των ανθρώπων αυτών, αλλά και ευρύτερες ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη και Δημοκρατικού Συναγερμού, απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για οχύρωση της οικονομίας, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους μπροστά στο κύμα ακρίβειας και το περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας. Παράλληλα, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των πολιτών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάθε πολίτης πρέπει να απολαμβάνει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ισότιμης πρόσβασης στα βασικά αγαθά και υπηρεσίες και ως εκ τούτου θεωρεί υποχρέωση του κράτους να στέκεται αρωγός σε αυτή την κατεύθυνση.

Η δική μας διακυβέρνηση  θα εργαστεί εντατικά για την οχύρωση της οικονομίας, ώστε να καταστεί ανθεκτική και να προστατεύει τους πολίτες από περιόδους έντονου πληθωρισμού και οικονομικών κρίσεων. Με πυξίδα μας τη διαμόρφωση μίας υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, στοχεύουμε σε μία στέρεη και μακροπρόθεσμη ευημερία του κοινωνικού συνόλου της χώρας μας.

Όραμά μας είναι μία Κύπρος απαλλαγμένη από ανισότητες και αποκλεισμούς. Για αυτό και το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ανεξάρτητου υποψήφιου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων που να στηρίζουν έμπρακτα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, την οικογένεια, την τρίτη ηλικία, τη νέα γενιά και όλους όσους βρίσκονται σε δυσμενή θέση και χρειάζονται τη στήριξη του κράτους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy