Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη: Πρόσβαση όλων των παιδιών στη δημόσια προδημοτική εκπαίδευση

Θέση του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, είναι ότι ο μετασχηματισμός της δημόσιας Παιδείας είναι κοινωνική ανάγκη που πρέπει να προχωρήσει με μελετημένα βήματα και συνολικό σχεδιασμό.


Σε δήλωση του για την προδημοτική εκπαίδευση ο εκπρόσωπος του Εκλογικού Επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Πάνος Παρράς τονίζει πως αυτό είναι το πνεύμα των θέσεων του Ανδρέα Μαυρογιάννη και πάνω σε αυτή τη βάση έχει θεμελιώσει τις προτάσεις του για τη δημόσια Παιδεία, για την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά του τόπου.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Παρρά:

Η επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης των παιδιών από τα τέσσερα έτη μέχρι τα έξι, αναμφίβολα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τα παιδιά, όπως επιβεβαιώνουν σχετικές επιστημονικές μελέτες.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο η απερχόμενη κυβέρνηση θέλει να προωθήσει αυτή τη ρύθμιση, μας βρίσκει αντίθετους. Η επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης χορηγείται με κονδύλι του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Αντί οι κυβερνώντες να αξιοποιήσουν αυτό το κονδύλι για να επενδύσουν στην επέκταση των δημόσιων νηπιαγωγείων, την αναβάθμιση και τη στελέχωση τους, επέλεξαν την πολιτική των κουπονιών.


Χωρίς προγραμματισμό και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό το Υπουργείο Παιδείας, παραδέχεται τη γύμνια της πολιτικής των προηγούμενων ετών. Τα δημόσια νηπιαγωγεία, παραγκωνίστηκαν και είναι ανέτοιμα σήμερα να επιτελέσουν την επέκταση της προδημοτικής στην ηλικία των τεσσάρων ετών, ώστε να δώσουν σε κάθε παιδί, απρόσκοπτη πρόσβαση σε σύγχρονα παιδαγωγικά εργαλεία.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την μεταρρύθμιση με όρους κουπονιών, επιδομάτων και εφάπαξ κονδυλίων, αντί με τη δημιουργία ουσιαστικών υποδομών στην παιδεία. Προχωρεί σε πρόχειρες και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις, υποβαθμίζοντας το δημόσιο σχολείο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θέση μας είναι ότι ο μετασχηματισμός της δημόσιας Παιδείας είναι κοινωνική ανάγκη που πρέπει να προχωρήσει με μελετημένα βήματα και συνολικό σχεδιασμό. Αυτό είναι το πνεύμα των θέσεων του Ανδρέα Μαυρογιάννη και πάνω σε αυτή τη βάση έχει θεμελιώσει τις προτάσεις του για τη δημόσια Παιδεία, για την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά του τόπου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.