Επιτελείο Μαυρογιάννη: «Η στήριξη των αποδήμων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού μας προγράμματος»

Συνάντηση με Πρόεδρους Ομοσπονδιών Αποδήμων, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του Επιτελείου, ο κ. Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των Κύπριων αποδήμων, που διαμένουν σε διάφορα κράτη του κόσμου.

Παράλληλα, αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος γύρω από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος τους.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα όπως η δημιουργία σχολείων για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η διατήρηση των παραδόσεων και εθίμων μας εντός των κοινοτήτων όπου ζουν Κύπριοι απόδημοι, αλλά και ο ρόλος που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν για την επίλυση του Κυπριακού στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

«Η διαρκής και άμεση επαφή με τους απόδημους μας, μπορεί να επιφέρει αμφίδρομα θετικά αποτελέσματα, σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Η διαμόρφωση ενός κοινού πλάνου δράσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ομοσπονδιών των Αποδήμων, θα μπορούσε να συνδράμει στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας, της εμπειρογνωμοσύνης, της καινοτομίας και της αειφορίας.

Η Κύπρος θα δικαιούται να υπερηφανεύεται για τα επιτεύγματα των παιδιών της που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, μόνο αν καταφέρει να γίνει στήριγμα στις επιλογές και τις ανάγκες τους. Οι απόδημοί μας, στις τέσσερις γωνιές της γης, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτικού μας προγράμματος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.