Επιτελείο Μαυρογιάννη: «Στη διακυβέρνηση Μαυρογιάννη δεν θα χωράνε ‘’αόρατοι’’ εργαζόμενοι και σύγχρονοι σκλάβοι»

«Οι εργαζόμενοι σε εταιρεία διανομής, που απεργούν εδώ και τρεις μέρες, διεκδικούν τα απολύτως αυτονόητα. Την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ένα αξιοπρεπή μισθό, τη δίκαιη συμμετοχή τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη δέουσα ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μεταξύ άλλων και για τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε τη στυγνή εκμετάλλευση οποιουδήποτε εργαζόμενου, σε οποιοδήποτε τομέα, σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να ασχοληθεί σοβαρά με τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζόμενων, ανεξάρτητα από το γεγονός πως αυτοί είναι συνήθως υπήκοοι τρίτων χωρών, να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους, και να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα και το εργασιακό καθεστώς των διανομέων στις πλατφόρμες διανομής και μεταφορών.

Στη διακυβέρνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη, δεν χωρούν εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων. Δεν χωρούν «αόρατοι» εργαζόμενοι, ούτε σύγχρονοι σκλάβοι, χωρίς δικαιώματα. Η εκμετάλλευση στην εργασία και ο εργασιακός μεσαίωνας δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν μία σύγχρονη και ευημερούσα Κύπρο ούτε μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.