Θέα

Επιτελέσεις στο Γκαράζ

Η έκθεση στοχεύει στο να φέρει μαζί αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς καταξιωμένων εκπροσώπων της κυπριακής γλυπτικής του 20ού αι. τα οποία αντικατοπτρίζουν τις τάσεις, τις αντιλήψεις και την εικαστική προσέγγιση καθενός από αυτούς, εντός μιας συγκεκριμένης χρονικότητας και χρονολογίας.

Συγκεντρώνει και παρουσιάζει μια επιλογή από έργα τριών από τους σημαντικότερους γλύπτες της δεύτερης γενιάς Κύπριων καλλιτεχνών –Νίκος Δυμιώτης, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Ανδρέας Σαββίδης– καθώς τις γλυπτικές αναζητήσεις και πειραματισμούς δύο, κατά κύριο λόγο, ζωγράφων της ίδιας γενιάς –Λευτέρης Οικονόμου και Στας Παράσκος.

Προϋπόθεση για την επιλογή των συγκεκριμένων γλυπτών υπήρξε η παραγωγή τους εντός του χρονικού ορίζοντα που ορίζεται συγκαταβατικά από την έναρξη της δεκαετίας 1960 μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1970. Μέσα από την έκθεση επαναπλαισιώνονται και επανασυστήνονται όχι μόνο η δουλειά των συμμετέχοντων καλλιτεχνών αλλά και οι προσεγγίσεις, οι πειραματισμοί και οι γλυπτικές και εννοιολογικές αξίες που υπαγόρευσαν την απόδοση της φόρμας σε μια περίοδο καθοριστική για την εξέλιξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο.

Επιμέλεια: Δήμητρα Ιγνατίου
Γκαράζ, Αμμοχώστου 16, 1016, Λευκωσία

Εγκαίνια: Παρασκευή 20 Απριλίου, 20:30 μέχρι 19 Μαΐου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή, 17:0020:00, Σάββατο 10:00-12:00 και 17:00-20:00, κατόπιν ραντεβού