Επιτέλους, αντιληφθείτε ότι δεν είναι τσιφλίκι σας το κράτος

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, τόσο περισσότερο κλιμακώνεται η αλαζονική και ετσιθελική συμπεριφορά του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τυγχάνει της στήριξης του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Το πολιτικό τους θράσος φθάνει σε τέτοιο σημείο που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσφεύγει στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και την ίδια ώρα τους φταίει το ΑΚΕΛ που ζητά αξιοκρατία και τερματισμό της οικογενειοκρατίας, κομματοκρατίας και του ρουσφετιού. Ο κ. Αναστασιάδης θέλει να υπερασπιστεί 3-4 συνεργάτες και συγγενείς, οι οποίοι μεταπήδησαν από την Πινδάρου στο Προεδρικό και ξαφνικά βρέθηκαν να κατέχουν το στάτους του δημοσίου υπαλλήλου. Να υπερασπιστεί άτομα, τα οποία έχουν διοριστεί από το «παράθυρο» χωρίς αξιοκρατικές διαδικασίες.

Η προσφυγή λοιπόν του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της τροπολογίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να τερματιστούν οι ημετεροκρατικοί διορισμοί, δείχνει αλαζονεία και ετσιθελισμό εξουσίας. Δεν αποδέχεται ο κ. Αναστασιάδης ότι οι πολιτικοί διορισμοί και οι τοποθετήσεις κομματικών ή συγγενών (της αδελφότεκνής του) θα πρέπει να τερματίζονται με τη λήξη της θητείας τής εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν αποδέχεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και όχι νομικό ή συνταγματικό. Βέβαια, δεν είδαμε ανάλογη νομική ευαισθησία από πλευράς του Προέδρου όταν δεκάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσλήφθηκαν στη βάση συγκεκριμένων προσόντων και κριτηρίων για τα απογευματινά προγράμματα, δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο και θα έπρεπε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, αλλά η κυβέρνηση ΔΗΣΥ επιμένει να μη συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου και να συνεχίζει το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος επιλεκτικά στο ΑΚΕΛ και όχι στα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν την ίδια τροπολογία, είπε ότι «οι πρωταθλητές στο λαϊκισμό θέλουν τώρα να γίνουν και δικαστές και να αποφασίζουν πριν από το Ανώτατο Δικαστήριο», αφήνοντας αιχμές ότι το ΑΚΕΛ δεν σέβεται τάχατες τη δικαιοσύνη! Έχουν το πολιτικό θράσος εκείνοι που στέγασαν πολιτικά τους πραξικοπηματίες που κατέλυσαν τη νομιμότητα και τη δημοκρατία να επιδεικνύουν ευαισθησία στα θέματα δικαιοσύνης… Είναι επίσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που ανέβηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο για ποινικά αδικήματα διαφθοράς Ρίκο Ερωτοκρίτου. Επιτέλους, αντιληφθείτε ότι δεν είναι τσιφλίκι σας το κράτος… Ντροπή σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.