Επίθεση Δίπλαρου στον Νικόλα: «Αππωμένη» ανευθυνότητα να μην ψηφίσει προϋπολογισμούς

Για «αππωμένη» ανευθυνότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, με αφορμή την επιμονή του ΔΗΚΟ να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2021 αν δεν δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή οι φάκελοι για τις πολιτογραφήσεις και τα διαβατήρια.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο κ. Δίπλαρος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου, χαρακτηρίζοντας ως απολύτως ανεύθυνη τη στάση του ΔΗΚΟ και του προέδρου του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η στάση του κ. Παπαδόπουλου οφείλεται σε ένα προσωπικό πείσμα και στην «αππωμένη» ανευθυνότητα του.

Αναφορικά με το αίτημα του ΔΗΚΟ να επιτραπεί στον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσει σε έρευνες για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ο κ. Δίπλαρος απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι αυτό θα το κρίνει η επιτροπή η οποία χειρίζεται το θέμα.

Διερωτήθηκε τι θα λεχθεί στους άμεσα επηρεαζόμενους όταν θα μείνουν απλήρωτοι εξαιτίας της στάσης του ΔΗΚΟ.

[yarpp]

Ο Ευθύμιος Δίπλαρος πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως αδιάφθορο και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον κάλεσε να απαντήσει πόσα διαβατήρια χειρίστηκε το δικό του δικηγορικό γραφείο.

 

Ελλείψει επιχειρημάτων το μόνο που τους έμεινε είναι οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί, απάντησε από τον Άστρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας το θέμα των διαβατηρίων ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε αν είναι τόσο δύσκολο να δώσουν αντίγραφα των φακέλων στο γραφείο του Γενικού Ελεγκτή.

Για πρώτη φορά, πρόσθεσε, έχουμε μπροστά μας μια τόσο διεφθαρμένη κυβέρνηση κι απαντώντας στο ερώτημα του κ. Δίπλαρου γιατί ψήφισαν τον περσινό προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε ότι πέρσι δεν είχαν αποκαλυφθεί όσα γνωρίζουμε σήμερα.

Στο ερώτημα πόσα διαβατήρια έδωσε ο ίδιος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν είναι κυβέρνηση και δεν δίνει διαβατήρια. Αντίθετα, πρόσθεσε, στήθηκε μια οικογενειακή επιχείρηση από συγγενικά πρόσωπα του προέδρου, που έφερναν τις αιτήσεις στον πρόεδρο και στο Υπουργικό Συμβούλιο για έλεγχο.

Στο ερώτημα αν το ΔΗΚΟ θα τιμωρήσει τον κυπριακό λαό με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι εκείνοι που τιμωρούν το λαό είναι η ίδια η κυβέρνηση η οποία διασύρει την Κύπρο διεθνώς. Διερωτήθηκε επίσης αν την εποχή που ο ΔΗΣΥ δεν ψήφιζε τους προϋπολογισμούς, τιμωρούσε το λαό.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy