Επίθεση εναντίον της ιατρικής κοινότητας, η επίθεση εναντίον προέδρου ΠΙΣ, λέει το ΣΙΣ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δυσαρέσκεια εκφράζει το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος  (ΣΙΣ)«για την ανηλεή επίθεση που έχει εργολαβικά εξαπολυθεί από συγκεκριμένους κύκλους εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ», αναφέροντας ότι «η επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΙΣ, είναι επίθεση εναντίον της ιατρικής κοινότητας».

Το ΣΙΣ αναφέρει ότι μόνο θετικά μπορεί να έχει ο διορισμός του Προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ σε ό,τι αφορά τη σωστή, εύρωστη και ορθολογιστική λειτουργία του ΓεΣΥ.

«Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ έχει εκλεγεί δημοκρατικά και εκπροσωπεί το σύνολο της ιατρικής κοινότητας συμπεριλαμβανομένου του 95% των ιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ», προσθέτει το ΣΙΣ και σημειώνει ότι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να γίνονται σεβαστές.

Καλεί, δε, σε συνεργασία και τη συλλογικότητα των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ αναφέρει ότι απειλή για το ΓεΣΥ αποτελούν «προβλήματα που παραμένουν ανεπίλυτα και τα οποία καταγράφονται και στις ειδικές σχετικές εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ και για τα οποία ακόμη δεν έχουμε δει λύσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.