Επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών εξαπέλυσε η Εκκλησία

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Μιλά για «κοντόφθαλμο συνδικαλισμό» και απαράδεκτες απαιτήσεις

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται να προκάλεσε η παρέμβαση της Εκκλησίας της Κύπρου αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Παιδεία και ιδιαίτερα την αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η Εκκλησία της Κύπρου σε ανακοίνωσή της επιτέθηκε μετωπικά στις εκπαιδευτικές οργανώσεις χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων», ενώ ισχυρίστηκε ότι «άλλες θα έπρεπε να ήταν οι προτεραιότητές τους και όχι ο κοντόφθαλμος συνδικαλισμός», κατά την έκφρασή της.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες «τις απαιτήσεις για διάθεση πληθώρας διδακτικών ωρών για συνδικαλιστικούς σκοπούς, που συνεπάγονται με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», εκφράζοντας το ερώτημα «ποιος ο λόγος της τόσο μεγάλης σπατάλης από το υστέρημα του φορολογουμένου λαού, για κάτι που θα είχε μεγαλύτερη αξία αν γινόταν εθελοντικά».

Μεταξύ άλλων, η Αρχιεπισκοπή εξέφρασε τη πεποίθηση ότι «εν βρασμώ ψυχής» προβλήθηκε από κάποιους εκπαιδευτικούς ως σπατάλη ο χρόνος του διατίθεται από το Σχολείο για τους εκκλησιασμούς και για τους εορτασμούς των εθνικών μας επετείων. Ωστόσο, δεν δίστασε να καλέσει «πατρικά, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, όπως αιρόμενες στο ύψος των περιστάσεων και κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες του τόπου και του λαού, περιορίσουν, προς το παρόν, όσον υπάρχει η κρίση, τα αιτήματά τους. Κι όπως συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας, με καλή θέληση προς υπερπήδηση των δυσκολιών».

Κάλια Ανδρέου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy