Επίθεση εξτρεμιστή χριστιανού στο ΡΙΚ – Μπήκε μέσα βρίζοντας και φωνάζοντας σε υπαλλήλους

Ανάμεσα σε άλλα που είπε στους υπαλλήλους, ήταν να μην βάλουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αλλά να βάλουν...στο σταυρό τους

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάμεσα σε κύκλους βαθιά συντηρητικών χριστιανών, η απόφαση του ΡΙΚ να στείλει στο διαγωνισμό της Eurovision τραγούδι με τίτλο «El diablo», πού μεταφράζεται από τα ισπανικά σε «Διάβολος».

Χθες μάλιστα, διάφοροι χριστιανοί διαμοίραζαν μέσω μέσων κοινωνικής δυκτίωσης, διαδυκτιακό ψήφισμα το οποίο καλούσε το ΡΙΚ σε άμεση απόσυρση του τραγουδιού ενώ οι θεολόγοι της ΟΕΛΜΕΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν το ίδιο πράγμα.

Σήμερα, εξτρεμιστής χριστιανός, μπήκε μαινόμενος φωνάζοντας στο προάυλιο του ΡΙΚ φωνάζοντας για το τραγούδι.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν τις 14:30 o άνδρας εισήλθε στο προαύλιο και άρχισε να επιτίθεται φραστικά ενάντια στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του κρατικού καναλιού και διαμαρτυρόταν για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision.

Δεν αρκέστηκε σε αυτό ωστόσο και σε κάποια στιγμή κατάφερε να μπει στο προαύλιο και να φωνάζει κατά δημοσιογράφων και υπαλλήλων που ήταν στο σημείο.

Ο εξτρεμιστής άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τους δημοσιογράφους ενώ μέσα στο παραλήρημα του ενέπλεξε, εμβόλιο, κορωνοιό και διαφθορά.

Για την ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία έστειλε στο σημείο δυνάμεις, ενώ ο άνδρας κλήθηκε για κατάθεση σε τοπικό αστυνομικό σταθμό.

ΡΙΚ: Το «El Diablo» είναι η περιπέτεια μιας κοπέλας με έναν αλήτη που τον αποκαλεί δαίμονα

«Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo» αναφερει σε ανακοίνωση του το ΡΙΚ.

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό» συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

«Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.»

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy