Επίθεση του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα

Πύραυλοι έπληξαν σήμερα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στόχους σε νοτιοδυτικό τομέα της Δαμασκού, προκαλώντας υλικές ζημιές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για επίθεση του Ισραήλ.

Πρόκειται για το δεύτερο ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα στην περιοχή της Δαμασκού πριν συμπληρωθούν 24 ώρες. Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, δύο σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην προηγούμενη επιδρομή.

Σήμερα «στις 00:17 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Κύπρου), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επίθεση εκτοξεύοντας πυραύλους από το κατεχόμενο συριακό (υψίπεδο του) Γκολάν, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο SANA.

Η πηγή πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους πυραύλους καταρρίφθηκαν από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα και για υλικές ζημιές.

Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως «ακούστηκαν εκρήξεις μετά τα μεσάνυχτα στα περίχωρα της Δαμασκού».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ισραηλινοί πύραυλοι είχαν στόχο θέσεις των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν.

Η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη εμπόλεμη χώρα, πρόσθεσε ότι πύραυλοι κατέστρεψαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στη Δαμασκό ανέφερε πως τον ξύπνησε ισχυρή έκρηξη. Ανταποκριτές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς έκαναν λόγο από την πλευρά τους για τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει έξι επιδρομές στη Συρία μέσα στον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα δύο από τα πλήγματα είχαν στόχο το αεροδρόμιο στο Χαλέπι, πόλη στη βόρεια Συρία όπου οργανώσεις συνδεόμενες με το Ιράν έχουν μεγάλη επιρροή. Η πρώτη επιδρομή (7η Μαρτίου) είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, η δεύτερη (22η Μαρτίου) προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

Τη 19η Φεβρουαρίου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στη Δαμασκό, με στόχο συνοικία όπου έχουν την έδρα τους διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy