Επίθεση με καπνογόνα και μπογιές στο κτίριο της Βουλής των ΕλλήνωνΕπίθεση με καπνογόνα και με μπουκάλια κόκκινης μπογιάς στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου ομάδα περίπου 30 ατόμων.

Η ομάδα, κινούμενη με ταχύτητα, κατευθύνθηκε αρχικά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και εν συνεχεία ανέβηκε τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς. Από το συγκεκριμένο σημείο, οι άγνωστοι πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτιρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή.

Κατά την κινητοποίηση των αστυνομικών που ακολούθησε της επίθεσης, συνελήφθη ένας εκ των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη ενέργεια, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, η οποία δεν προσφέρει τίποτε στους κοινωνικούς αγώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο και κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επισημαίνοντας ότι ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο τέτοιου είδους ενέργειες οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.