Επίθεση με όχημα στο Ουισκόνσιν: Πέντε άτομα σκοτώθηκαν, 40 τραυματίστηκαν

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Γουόκεσα.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, οι αριθμοί ενδεχομένως να αλλάξουν με τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών για το συμβάν. Επίσης, ένα άτομο συνελήφθη και το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στα θύματα κατασχέθηκε.

Η αστυνομία είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν το περιστατικό μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική επίθεση.

 

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 16:40 (τοπική ώρα, 00:40 ώρα Κύπρου).

Υπάρχουν “νεκροί”, είπε ο κ. Τόμσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, για το οποίο οι αρχές ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Απέφυγε να διευκρινίσει πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί.

Είπε ακόμη πως ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει συλληφθεί και κρατείται από την αστυνομία. Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.