Επίθεση Μητροπολίτη τέως Κιτίου και στη δημόσια κατήγορο

Μετά τη Γενική Γραμματέα της ΠΟΓΟ, Σκεύη Κουκουμά, η δημόσια κατήγορος Άννα Γιάλλουρου πήρε σειρά για να δεχθεί λεκτική επίθεση από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου, στο πλαίσιο της δίκης για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης.

Στο πλαίσιο της αντεξέτασης, ο 84χρονος ιεράρχης επιτέθηκε χθες λεκτικά εναντίον της δικηγόρου της Δημοκρατίας που εκπροσωπεί την Κατηγορούσα Αρχή με βαριούς χαρακτηρισμούς, σε σημείο που η κα Γιάλλουρου ζήτησε από το δικαστήριο να τον επαναφέρει σε τάξη.

Συγκεκριμένα, ενώ η δημόσια κατήγορος υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι ο καναπές του γραφείου της Μητρόπολης όπου φέρονται να διαπράχθηκαν τα αδικήματα ήταν διαφορετικού χρώματος από αυτό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ο τέως Κιτίου έχασε την ψυχραιμία του και κτυπώντας το χέρι στο εδώλιο επιτέθηκε στη δικηγόρο: «Πάσχουν τα μάτια σας; Ερεθίζομαι όταν ακούω ανθρώπους να λένε ψέματα. Λες ψέματα, ο Θεός να σας συγχωρέσει». Τότε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής απάντησε πως ο ίδιος είναι που ψεύδεται, φορώντας μάλιστα ράσα, με τον κατηγορούμενο να της απαντά ότι «η Κατήγορος σε μια δίκη δεν γίνεται να μεταφέρει ψεύδη».

Ο 84χρονος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε τον επισκέφθηκε στο γραφείο του η παραπονούμενη και είπε στη δημόσια κατήγορο πως εάν διάβαζε τις καταθέσεις της παραπονούμενης, θα είχε την ίδια άποψη μαζί του. «Έπρεπε να βοηθήσετε να λάμψει η αλήθεια. Δεν διαβάσατε τις καταθέσεις αυτής που υποστηρίζετε. Να τις διαβάσετε. Εγώ να σας βοηθήσω θέλω, γι’ αυτό σας το λέω», της ανέφερε.

«Τον εαυτό σας πρέπει να βοηθήσετε, όχι εμένα», απάντησε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, υποβάλλοντας στον κατηγορούμενο πως ψεύδεται και πως χρησιμοποίησε τη θέση του για να παρενοχλήσει την παραπονούμενη.

«Ως Επίσκοπος δεν ψεύδομαι. Είναι ντροπή σας αυτό που λέτε», απάντησε ο κ. Χρυσόστομος. Η αντεξέταση συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη.

 Τάσος Περδίος 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy