Επιθυμεί να αποχωρήσει από τις Κεντρικές η Αριστοτέλους – Υποψήφια για θέση Γενικής Δ/ντριας

Εκτός Κεντρικών Φυλακών θέλει να βρεθεί η Διευθύντρια του,  Άννα Αριστοτέλους η οποία είναι υποψήφια για μια θέση γενικού διευθυντή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το ενδιαφέρον της διευθύντριας των Φυλακών για διορισμό ως γενικής διευθύντριας υπουργείου, έρχεται σε μια περίοδο όπου βρίσκεται στο επίκεντρο καταγγελιών κατά αξιωματικού της Αστυνομίας για διαφθορά, αλλά και κατά δύο ποινικών ανακριτών που φέρονται να επιχείρησαν να βοηθήσουν τον εν λόγω αξιωματικό. Εναντίον της έγιναν δύο καταγγελίες, η μια για διαρροή εγγράφου για την οποία αθωώθηκε και η άλλη που σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής κινητών και ναρκωτικών στις φυλακές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι κενές θέσεις γενικών διευθυντών και οι υποψήφιοι είναι δεκάδες, με την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας να έχει δύσκολο έργο στην αξιολόγησή τους. Διευθυντές κυβερνητικών τμημάτων, αναπληρωτές διευθυντές ή άτομα που εκτελούν χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή διεκδικούν τις έξι κενές θέσεις, οι οποίες αναμένεται να συμπληρωθούν πριν το τέλος του έτους.

Ήδη, η ΕΔΥ ετοιμάζεται για να καλέσει όλους όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ενώπιόν της για προφορικές συνεντεύξεις, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει ποιους έξι θα διορίσει στη θέση του γενικού διευθυντή υπουργείου. Στη συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση των νέων γενικών διευθυντών στα υπουργεία, ανάλογα με τα προσόντα τους αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.