Επιτυχής η «Κυπρίων Συναυλία» στη Βιέννη

Με έργα κλασικών συνθετών όπως Mozart, Bizet, Rossini και Verdi καθώς και έργα Κυπρίων συνθετών, όπως Μ. Χριστοδουλίδη και Α. Λυμπουρίδη και δημοφιλή αποσπάσματα από έργα των Ελλήνων συνθετών Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι και Σ. Ξαρχάκου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Musikverein Brahms Saal της Βιέννης, η καθιερωμένη μεγάλη ετήσια «Κυπρίων Συναυλία».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ συναυλία διοργανώθηκε από το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο στη Βιέννη, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συναυλία συμμετείχαν, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, Κύπριοι και Ελλαδίτες καταξιωμένοι σολίστες, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από νέους κύπριους μουσικούς. Μετά από πρόσκληση του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης, στη συναυλία συμμετείχε κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη, καθώς και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λοΐζου Λοΐζου.

Με πρωτοβουλία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κύπριου βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη και με στόχο την προβολή του κυπριακού πολιτισμού στο εξωτερικό, τα δύο κυπριακά σύνολα νέων μουσικών συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στη συναυλία συμμετείχαν οι Κύρος Πατσαλίδης, Ζωή Νικολαΐδου, Κατερίνα Κουρή, Γιούλη Καραγκούνη, Έλσα Γιαννουλίδου, και Μπάμπη Βελισσάριο. Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, βίωσαν μοναδικές στιγμές και στο τέλος της παράστασης για αρκετή ώρα χειροκροτούσαν όρθιοι τους συντελεστές της.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.