Επιτροπή διάσωσης και διάδοσης μνήμης Δημοκρατικής Αντίστασης “Κ. Παπακώστας”

Συγκέντρωση φίλων και εκτιμητών του ήρωα και συμβόλου της Δημοκρατίας και της αντίστασης κατά του φασισμού Κώστα Παπακώστα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία, σε ένδειξη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, της θέλησης και της βούλησης τους, όπως και χιλιάδων άλλων πολιτών, να ορθώσουν ένα νέο ανάστημα και γροθιά στους φαλκιδευτείς και παραχαράκτες της σύγχρονής ιστορίας της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής διάσωσης και διάδοσης μνήμης Δημοκρατικής Αντίστασης “Κώστας Παπακώστας” που συστάθηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Κώστας Παπακώστας, αποτελεί τον κομβικό συμβολισμό μιας μεγάλης περιόδου της ιστορίας της Κύπρου και των αγώνων της για ελευθερία, ενσαρκώνει τη βούληση του λαού μας, χιλιάδων απλών ανθρώπων από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, με στόχο να μην περάσει ο φασισμός που κτυπούσε την πόρτα του κάθε ενός, την πόρτα της Κύπρου μας.

»Ο Κώστας Παπακώστας, ενσαρκώνει την ενότητα ανθρώπων που είχαν κοινό στόχο την πάταξη του ξενοκίνητου φασισμού στη χώρα μας και τιμώντας τον είναι το ίδιο με το να τιμούμε τους εαυτούς μας, τη δική μας ιστορία, που ήταν και δική του και μέρος της και πρωταγωνιστής της.
Κάποιοι, θα ήθελαν να τον ξεχάσουμε, κάποιοι θα ήθελαν να ξεχαστεί, να τον αποδομήσουν, να τον ταπεινώσουν, να τον θανατώσουν, να τον λησμονήσουμε, και αυτό απεργάζονται μεθοδικά εδώ και χρόνια και για να υποσκάψουν και να βεβηλώσουν την ιστορική μνήμη του λαού και τα ινδάλματά του.

»Εμείς, αυτός ο μικρός πυρήνας που προκύψαμε μέσα από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και που είχαμε ψες την πρώτη μας συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, θα αποτελέσουμε το προζύμι για να δώσουμε μαζί με άλλες δυνάμεις μια γροθιά στα σαγόνια του φασισμού που απειλεί και εμπαίζει την ιστορική μνήμη, τους ήρωες και σύμβολα του απλού λαού και των αγώνων του.

»Μεταξύ των στόχων μας είναι, η διάσωση και διάδοση της ζωντανής σκέψης και Μνήμης των ηρώων της αντίστασης κατά του φασιστικού πραξικοπήματος και της ΕΟΚΑ Β΄, με κεντρική φυσιογνωμία και πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπακώστα».

Την προσωρινή Επιτροπή απαρτίζουν:

Πέτρος Μ. Πέτρου, Δημοσιογράφος
Νικόλας Παπακώστας, γιός του ήρωα
Θεοδόσης Γρούτας, Δημοτικός Σύμβουλος Ιδαλίου
Κυριάκος Ανδρέου, πρώην Μόνιμος Γραμματέας ΠΑΣΥΔΥ
Γιώργος Χριστοφίδης, Δικηγόρος
Νίκος Ψαρούδης, Οικονομολόγος
Σταύρος Κωνσταντίνου, πρώην υπάλληλος Συν.Ταμιευτηρίου Αστυνομικών και . Στρατιωτικών Κύπρου
Ιάκωβος Παπακώστας, αδελφός του ήρωα
Γιώργος Γαβριήλ, Μνημειακός ζωγράφος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.