Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων: Επαφές στην Αθήνα για εντατικοποήση προσπαθειών στο Κυπριακό

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων διενήργησε κύκλο επαφών στην Αθήνα με στόχο την εντατικοποίηση της προσπάθειας σε κάθε διεθνές βήμα, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις επαφές την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 στην Αθήνα και επέστρεψε στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η αντιπροσωπεία της Επιτροπής έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας.

Διευκρινίζεται ότι κατά τις συναντήσεις, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής επέδωσε Υπόμνημα με ανάλογη πολιτική τοποθέτηση, καθώς επίσης και διαφωτιστικό υλικό για την κατεχόμενη Κύπρο και έγιναν συζητήσεις για το Κυπριακό και τις αρνητικές παρενέργειές του, ιδιαίτερα για τον προσφυγικό κόσμο.

Αναφέρεται περαιτέρω ότι στόχος της αποστολής στην Αθήνα ήταν να μεταφέρει προς την Κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και τον ελληνικό λαό, το αίτημα του προσφυγικού κόσμου της Κύπρου για εντατικοποίηση της προσπάθειας σε κάθε διεθνές βήμα, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για αποκατάσταση του διεθνούς δικαίου το οποίο έχει παραβιάσει η Τουρκία κατάφωρα το 1974 και εξακολουθεί να το πράττει συστηματικά έκτοτε, με παράνομες ενέργειες σε ξηρά και θάλασσα.

Προστίθεται ότι με τη συγκυρία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και την συντονισμένη και έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ο προσφυγικός κόσμος της Κύπρου συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα του, ώστε να μην ξεχαστεί η αδικία που επιτελείται εδώ και δεκαετίες σε βάρος της Κύπρου και να υπάρξει σύντομα δικαίωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.