Επιτροπή Παιδείας: Περιορισμός των υπερεξουσιών του Υπουργού Παιδείας

θα παραχωρηθεί το δικαίωμα έκδοσης διαταγμάτων μόνο για εμπόλεμες καταστάσεις, καιρικές συνθήκες και καταστάσεις πανδημίας

Τον περιορισμό των εξουσιών του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος ζητά το δικαίωμα να εκδίδει διατάγματα, όπως εκδίδουν οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας θα επιφέρει η επιτροπή Παιδείας της Βουλης.

Κανονισμοί που συζητούνται στην επιτροπή προνοούν ότι θα παραχωρηθεί το δικαίωμα έκδοσης διαταγμάτων μόνο για εμπόλεμες καταστάσεις, καιρικές συνθήκες και καταστάσεις πανδημίας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης τόνισε ότι διασφαλίζονται όλες οι αναγκαίες πρόνοιες για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και δεν θα υπάρξει ασφυξία στην εκπαίδευση.


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς, επέκρινε την βιασύνη του Υπουργού Παιδείας και δήλωσε ότι με τον διάλογο βρέθηκε η χρυσή τομή.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι ο περιορισμός των εξουσιών γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ και στόχος είναι η αποφυγή τυχόν αυθαιρεσιών, όπως η έκδοση διαταγμάτων σε περιπτώσεις απεργιών.

Στην Επιτροπή Παιδείας τέθηκαν και τα προβλήματα στα μουσεία με εισήγηση του βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα.

Επικαλέστηκε έκθεση της PWC σύμφωνα με την οποία το 53% των τουριστών ενδιαφέρονται για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κύπρου.


Επικαλέστηκε και δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, ότι οι επισκέψεις στα μουσεία είναι μόνο 37 χιλιάδες, όταν η Κύπρος δέχεται σχεδόν 4 εκ. τουρίστες και έχει 1 εκ. πληθυσμό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς και του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, εξέφρασαν την δυσφορίας του, για την σημερινή κατάσταση, υποδεικνύουν ότι απαιτείται η λήψη μέτρων για να καταστούν τα μουσεία φιλικά, στους μαθητές, τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες.

Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις θέσεις τις οποίες προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια σε κύπριους φοιτητές. Τη διαβεβαίωση το Υπουργείο Παιδείας την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με δεδομένη την κρίση που προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα η πανδημία και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων φοιτητών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.