Επιτροπή Παιδείας: Ζητά παρέμβαση του ΠτΔ για τους σχολικούς συνοδούς

Παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη έτσι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλοι οι δικαιούχοι να έχουν ένα συνοδό στα σχολεία για τα παιδιά τους, ζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, όσο και ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, το σώμα δεν είναι έτοιμο να συναινέσει στη συζήτηση με το Υπουργείο Παιδείας για οποιοδήποτε άλλο θέμα εάν δεν ρυθμιστεί το ζήτημα των συνοδών.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης κατήγγειλε ότι υπάρχει πλαφόν στις προσλήψεις συνοδών για παιδιά με αναπηρίες καθώς εάν με βάση τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, κάθε επαρχία έχει συγκεκριμένο αριθμό και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, τότε οι συνοδοί πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερα του ενός παιδιού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας, ανέφερε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να προχωρήσει ο διάλογος ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα των συνοδών, λέγοντας παράλληλα ότι ότι την πρώτη Αυγούστου, το Υπουργείο συγκάλεσε ημερίδα στην οποία θα ακουστούν όλες οι απόψεις έτσι ώστε να διαμορφωθούν προτάσεις.

Όπως είπε, αυτό γίνεται όχι με βάση τις ανάγκες του κάθε παιδιού αλλά με βάση τις λογιστικές πράξεις του Υπουργείου Παιδείας. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει  να λαμβάνεται υπόψιν το τι ανάγκη έχει το κάθε παιδί σε σχέση με το συνοδό του.

Όσα παιδιά δικαιούνται συνοδό θα πρέπει να τον έχουν, δήλωσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης, υποστηρίζοντας ότι οι συνοδοί θα πρέπει να εργάζονται στη δωδεκάμηνη βάση,  να αξιοποιούνται στα θερινά σχολεία και να επιμορφώνονται.

*Φωτογραφία αρχείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy