Επίτροπος Ισότητας Φύλων: Να καταπολεμήσουμε την εμπορία προσώπων με μέτρα

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου σε μήνυμα της, τονίζει ότι πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον απάνθρωπο κύκλο διακρίσεων και αδικιών εις βάρος των ανθρώπων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την οργανωμένη εμπορία ανθρώπων με μέτρα και πολιτικές όπου μια μέρα θα εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα, θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί στα θύματα που εντοπίζονται, να τους παρέχεται υψηλή προστασία και να διευκολύνεται άμεσα η πρόσβασή τους στις δομές στήριξης», σημειώνει.

Προσθέτει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα οποιουδήποτε ανθρώπου, άνδρα-γυναίκας-παιδιού, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα καταπατά.

Όπως αναφέρεται «οι φωνές των θυμάτων οδηγούν τον δρόμο» είναι το φετινό μήνυμα για την σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Με το μήνυμα αυτό, σημειώνεται, τονίζεται η σημασία του να ακούμε και να μαθαίνουμε από τους/τις επιζώντες της εμπορίας ανθρώπων.

«Ο αντίκτυπος της COVID-19, δυστυχώς έχει αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε επισφαλείς καταστάσεις, όπου είναι πιο επιρρεπείς να γίνουν θύματα διακινητών προς εκμετάλλευσή τους», προστίθεται.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι η εμπορία ανθρώπων, και ιδίως παιδιών, εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα υψηλού κέρδους – χαμηλού κινδύνου, βασισμένο στις αρχές της προσφοράς και της ζήτησης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνει, περίπου το ένα τρίτο των συνολικών θυμάτων διακίνησης είναι παιδιά. Οι γυναίκες εξακολουθούν να επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από την εμπορία ανθρώπων.

Το 2018, αναφέρεται, για κάθε δέκα θύματα που εντοπίστηκαν παγκοσμίως, περίπου πέντε ήταν ενήλικες γυναίκες και δύο ήταν κορίτσια. Περίπου το ένα τρίτο των συνολικών εντοπισμένων θυμάτων ήταν παιδιά, κορίτσια (19%) και αγόρια (15%), ενώ το 20% ήταν ενήλικες άνδρες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei