Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν προσφέρεται για εφησυχασμό

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν προσφέρεται για εφησυχασμό, λέει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο της με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

Το δελτίο Τύπου σημειώνει ότι πέρα από την πολεμική απειλή και την ανθρωπιστική κρίση που επισκιάζει ολόκληρο τον πλανήτη, η ισότητα των φύλων φαίνεται να έχει επηρεαστεί δυσμενώς και από την παρατεταμένη κρίση που προέκυψε από την πανδημία του covid-19. Η βία προς τις γυναίκες, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι διακρίσεις και οι ανισότητες που βιώνουν καθημερινά οι γυναίκες είναι μερικές από τις προκλήσεις που οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν, αναφέρεται.

Επιπρόσθετα, ενέργειες όπως η εκπόνηση του πρώτου ΕΣΔ για το Ψήφισμα 1325 «Γυναίκα, Ειρήνη και Ασφάλεια», η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η ψήφιση νομοθεσιών για την πρόληψη και την καταπολέμηση του σεξισμού της βίας κατά των γυναικών, της παρενοχλητικής παρακολούθησης,  έχουν ενισχύσει σημαντικά το κυπριακό νομοθετικό πλαίσιο, τονίζει το δελτίο Τύπου.

«Παράλληλα η δημιουργία του «Σπιτιού της Γυναίκας», το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης στα θύματα βίας αλλά και η επικείμενη σύσταση του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την εφαρμογή και παρακολούθηση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης αποτελούν για τη χώρα ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός», επισημαίνεται.

«Η σημερινή μέρα δεν προσφέρεται για εφησυχασμό. Είναι μια ημέρα υπενθύμισης του χρέους για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία απέναντι σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες», αναφέρεται.

«Οφείλουμε να δώσουμε στις γυναίκες και τα κορίτσια την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την παροχή ισότιμων ευκαιριών για πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής: στην εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την εξουσία», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.