Η Επίτροπος Κυριακίδου υπογράφει τη σύμβαση της 8ης Ιανουαρίου για 300 εκ.δόσεις εμβολίων της Pfizer

Η Επίτροπος αρμόδια για την υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε πως σήμερα το απόγευμα θα υπογράψει τη σύμβαση για την αγορά επιπλέον 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 το οποίο παρασκευάζεται από τις εταιρείες BioNTech και Pfizer, με δυνατότητα απόκτησης ακόμα 100 εκατομμυρίων δόσεων, και η οποία είχε παρουσιαστεί από την Κομισιόν στις 8 Ιανουαρίου.

Έτσι, η ΕΕ θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει έως και 600 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο ήδη χορηγείται σε ολόκληρη την Ένωση, αναφέρει η Κομισιόν.

Οι επιπλέον δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι η ΕΕ έχει αποκτήσει ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων τα οποία βασίζονται σε διαφορετικές τεχνολογίες.

Μαζί με τη σημερινή ανακοίνωση για επιπλέον 300 εκ. δόσεις από τη Moderna, η ΕΕ έχει εξασφαλίσει έως και 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις των πλέον ελπιδοφόρων υποψήφιων εμβολίων για την Ευρώπη και τους γείτονές της.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τη σημερινή παρουσίαση των πρωτοβουλιών των αποφάσεων του Κολεγίου των Επιτρόπων τόνισε ότι δεν υφίστανται άλλες διμερείς συμβάσεις των κρατών μελών με τις εταιρείες και προειδοποίησε αυστηρά έναντι όσων υποστηρίζουν ότι διαθέτουν επιπλέον δόσεις στη μαύρη αγορά, ότι θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη, ενώ όποιος τα αγοράσει φέρει μόνος την ευθύνη, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση τι περιέχουν τα συγκεκριμένα φιαλίδια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.