Επίτροπος Περιβάλλοντος: Στοίχημα για όλους είναι «ούτε ένα μικρό σκουπίδι σε Μονοπάτι της Φύσης»

Από σήμερα βγαίνουμε ξανά στα Μονοπάτια της Φύσης με το «μήνυμα 6», αναφέρει σε γραπτή δήλωση η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, η οποία τονίζει πως στοίχημα για όλους είναι «ούτε ένα μικρό σκουπίδι σε Μονοπάτι της Φύσης».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί όλους να μην πληγώσουν τη Φύση και να αφήσουν πίσω τους, «παρά μόνο το αποτύπωμα των βημάτων μας».

«Να τα χαρούμε και να τα απολαύσουμε, όχι μόνο επειδή μας έχουν λείψει, αλλά διότι, ειδικά αυτή την εποχή, έβαλαν τα καλύτερά τους», αναφέρει η κ. Βασιλείου και προσθέτει ότι «η φύση αναγεννιέται» και ότι» αυτή η εποχή αποτελεί την αναπαραγωγική περίοδο για αρκετά είδη της πανίδας».

Επίσης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί το κοινό να μαζεύει τα σκουπίδια του, σημειώνοντας ότι «αν δεν βρούμε κάλαθο αχρήστων, δεν δημιουργούμε σκουπιδότοπους».

«Ας μην κόψουμε αγριολούλουδα, ας μη σκαλίσουμε άλλο για μανιτάρια (ήδη, η ζημιά που έγινε είναι ανυπολόγιστη)», αναφέρει και προσθέτει ότι «η παρενόχληση δεν είναι ανεκτή ούτε για τη φύση».

Τέλος, η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι «για όλα τα πιο πάνω προβλέπονται εξώδικα από την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός», προσθέτοντας ότι «το πραγματικό κόστος το πληρώνουμε όλοι μαζί και είναι βαρύτερο».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.