Επίτροπος Περιβάλλοντος: Βάναυση αντίθεση στις προσπάθειες ενίσχυσης του πρασίνου η κοπή δέντρων στην Πάφο


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


H αποκοπή 100 και πλέον δέντρων στην Πάφο, αποτελεί βάναυση αντίθεση στις προσπάθειες όλων μας για ενίσχυση του πρασίνου και των ευεργετικών του οφελών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου.

Όπως σημειώνει, «το πράσινο πρέπει να διαφυλάσσεται ως ο σπουδαιότερος θησαυρός μας. Αποτελεί την πιο μεγάλη και πιο ουσιαστική κοινή μας περιουσία. Κανένα δέντρο δεν πρέπει να αποκόπτεται εκτός και αν μια τέτοια ενέργεια θα αφορούσε σε ζητήματα διαχείρισης οικοσυστημάτων και αυτό πάντοτε με γνώμονα επιστημονικά, αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα».

Προσθέτει ότι στις πόλεις, ειδικότερα, όπου το αστικό πράσινο αποτελεί τον μοναδικό πάροχο οξυγόνου και ελεγκτή της ποιότητας του αέρα και της σκόνης, η αποκοπή ακόμα και ενός δέντρου πρέπει να γίνεται δέκα φορές πιο προσεκτικά.

«Σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου όλες οι ενέργειες μας πρέπει να αφορούν στον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου, η αποκοπή 100 και πλέον δέντρων στην Πάφο, αποτελεί βάναυση αντίθεση στις προσπάθειες όλων μας για ενίσχυση του πρασίνου και των ευεργετικών του οφελών, ως πολύτιμο μέρος της βιοποικιλότητας που και τα αστικά κέντρα διαθέτουν, αλλά και οφείλουν όχι απλώς να συντηρούν, αλλά και να ενισχύουν», τονίζει.

Η Επίτροπος προσθέτει ότι ήδη, με τους συνεργάτες της εξετάζουν όλη τη διαδικασία που αφορά σε ζητήματα διαχείρισης του αστικού πρασίνου, μελετώντας παράλληλα και θέματα τροποποίησης και της νομοθεσίας εάν και εφόσον χρειάζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.