Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων: Οι συστάσεις για τις πολιτειακές εκλογές ισχύουν και για τις Αρχιεπισκοπικές

Οι συστάσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με τις προηγούμενες πολιτειακές εκλογές ισχύουν και για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

«Ενόψει των επικείμενων Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, θεωρώ χρήσιμο να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο, ότι ισχύουν κατ’ αναλογία οι συστάσεις του Γραφείου μου αναφορικά με προηγούμενες Πολιτειακές Εκλογές», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Ιδιαίτερη μνεία, σημειώνει, γίνεται αναφορικά με την αναφώνηση του αριθμού δελτίου ταυτότητας, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, από τους υπαλλήλους της εκλογικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η Επίτροπος, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων δεν θα αναφωνείται μεγαλοφώνως, καθ’ ότι αυτό ελλοχεύει κινδύνους κοινοποίησής του σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Προσθέτει, τέλος, ότι κατά την ημέρα των εκλογών, λειτουργοί του Γραφείου της και η ίδια θα επισκεφθούν εκλογικά κέντρα για έλεγχο της συμμόρφωσης με τα πιο πάνω.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.