«Επιτυχία» με 2-3 έργα σε δέκα χρόνια βλέπει στην Αραδίππου ο Αβ. Νεοφύτου

Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο δήμο 

Έλα στο Google News

Μια πετυχημένη δημαρχία, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα από δύο με τρία σημαντικά έργα μέσα σε σχεδόν δέκα χρόνια, διαπιστώνει στην Αραδίππου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε χθες τον Δήμο Αραδίππου και όπως αναμενόταν, έπλεξε το εγκώμιο τού προερχόμενου από τον ΔΗΣΥ δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, χαρακτηρίζοντάς τον πετυχημένο και διαπιστώνοντας βελτίωση, ενώ η πραγματικότητα βοά περί του αντιθέτου. Στην πραγματικότητα, πέραν από την ανάπλαση της πλατείας Αποστόλου Λουκά, την αναβάθμιση της λεωφόρου Μακαρίου και την αναπαλαίωση δύο διατηρητέων κτιρίων, η δημαρχία Ευαγγελίδη δεν έχει να επιδείξει οποιοδήποτε άλλο αξιοσημείωτο έργο μέσα σε σχεδόν δέκα χρόνια. Αντιθέτως, τα τελευταία 15 χρόνια ο Δήμος Αραδίππου σταθερά φιγουράρει στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για κακοδιαχείριση και σκάνδαλα.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Αραδίππου είναι ακόμα ένα σημείο της Κύπρου που είναι ένα ανοικτό εργοτάξιο. «Εκφράζω τη χαρά μου που βρίσκομαι στον Δήμο Αραδίππου με τον πετυχημένο δήμαρχο, που μαζί με τους συνεργάτες του και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου βλέπω και παρατηρώ ιδίοις όμμασι τη βελτίωση της Αραδίππου», δήλωσε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι απέφυγε να απαντήσει σε «ενοχλητικές» ερωτήσεις και παρατηρήσεις από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα όπως η τεράστια επιβάρυνση του ΧΥΤΥ Κόσιης από τα σκύβαλα της Λευκωσίας ελλείψει σχεδιασμού από την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στον Δήμο Αραδίππου, Σωτήρης Αγαπίου, δήλωσε στη «Χ» ότι είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει βοηθήσει την Αραδίππου για να γίνουν έργα. «Και αυτά τα λίγα που έγιναν, ωρίμασαν από την Επιτροπή Τεχνικών Θεμάτων και Ανάπτυξης του Δήμου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αγαπίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αραδίππου, Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψή του, υποστηρίζοντας ότι διαχρονικά ο κ. Νεοφύτου κάθε φορά που τον χρειάζεται ο Δήμος ανταποκρίνεται. «Είναι σημαντικό οι πρόεδροι των κομμάτων να επισκέπτονται τους δήμους, να βλέπουν τα έργα που γίνονται, ποια προβλήματα έχουν για να μπορέσουν να τα προωθήσουν μέσα από τη Βουλή και εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις», είπε. Τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διοικείται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναλογεί σε ευρωπαϊκή χώρα.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.