Επιβάλλεται πλέον η δημιουργία τουριστικής αστυνομίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του Χρήστου Χαραλάμπους

Το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και ειδικότερα η περιοχή του μόλου που εκτείνεται από το παλιό λιμάνι μέχρι και το ανατολικό άκρο των δημοτικών ορίων της Λεμεσού, αποτελεί αναμφίβολα τον πιο προσφιλή χώρο συνάθροισης, όχι μόνο των Λεμεσιανών αλλά και των ξένων που επισκέπτονται την πόλη.

Και δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, ιδιαίτερα μετά την κατασκευή του πολυλειτουργικού πάρκου και γενικότερα την μοναδικής ομορφιάς και λειτουργικότητας υποδομή που υπάρχει σε όλο το μήκος αυτής της παράλιας περιοχής.

Χωρίς καμιά υπερβολή, χιλιάδες κόσμου κατακλύζουν καθημερινά τον μόλο της πόλης μας, είτε για περπάτημα στον παραλιακό πεζόδρομο (που φτάνει μέχρι την περιοχή της Αμαθούντας), είτε ποδηλασία, είτε για να παίξουν τα παιδιά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να απολαύσουν οι μεγαλύτεροι τον καφέ τους στα κεντράκια που λειτουργούν δίπλα στη θάλασσα. Και βέβαια, με τις ζέστες που επικρατούν όλοι αναζητούν τη δροσιά της θάλασσας.

Αυτή είναι η γοητευτική εικόνα της περιοχής για την οποία Δημοτική Αρχή και τουριστικοί φορείς δικαιολογημένα υπερηφανεύονται.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, η οποία τον τελευταίο καιρό ξενίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι, για λόγους αισθητικής, άνεσης και κυρίως ασφάλειας, υποδεικνύουν την ανάγκη να ληφθούν κάποια κατάλληλα μέτρα ουσιαστικής αστυνόμευσης της περιοχής.

Και δεν έχει άδικο ο κόσμος που διαμαρτύρεται.

Ποιο είναι το πρόβλημα που υπάρχει και συνεχώς διαιωνίζεται;

Είναι γεγονός ότι στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή της πόλης αφέθηκε να επικρατήσει ένα μπάχαλο… Περιπατητές (συχνά συνοδευόμενοι από τα σκυλιά τους), λουόμενοι που βγαίνουν από τη θάλασσα και κατευθύνονται στους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων ή και αντίστροφα, ποδήλατα και ηλεκτρικά δίκυκλα, αποτελούν μια μπερδεμένη κινούμενη μάζα.

Ετσι βλέπουμε συχνά τους πεζούς (ακόμα και μητέρες με παιδιά στα καροτσάκια) να κάνουν το περίπατό τους στον ποδηλατόδρομο, τους ποδηλάτες να κινούνται σε χώρους για πεζούς, κάποιοι να κάνουν τη βόλτα τους με τα σκυλιά τους και ό,τι αφήσουν πίσω τους τα ζώα καλά αφημένο, αυτοκίνητα να διασταυρώνουν τον ποδηλατόδρομο προκειμένου να παρκάρουν δίπλα στο κύμα και πολλές άλλες απαράδεκτες και επικίνδυνες συμπεριφορές.

Με όλα αυτά και με δεδομένο ότι οι αόριστες υποδείξεις δεν «κολλούν» στους Κυπρίους, μήπως είναι καιρός πλέον οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν στα σοβαρά το πρόβλημα και να προχωρήσουν επιτέλους στη δημιουργία τουριστικής ή δημοτικής αστυνομίας, ώστε η πολυδιαφημιζόμενη τουριστική Λεμεσός όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται ξεχωριστή και ελκυστική;

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.