Επιβεβαιώνεται η συμμετοχή από όλη την Κύπρο για τα αίσχη στο οδόφραγμα Δερύνειας

Στους εννέα έχει ανέβει ο αριθμός των συλληφθέντων για τα αίσχη στο οδόφραγμα Δερύνειας την περασμένη Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε χθες ότι συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα τα οποία προστίθενται στους έξι πρώτους υπόπτους. Από την ενημέρωση της Αστυνομίας, επιβεβαιώνεται ότι στα έκτροπα συμμετείχαν και άτομα από άλλες επαρχίες πέρα από την επαρχία Αμμοχώστου, αφού στις τρεις νέες συλλήψεις συγκαταλέγονται 27χρονος από τη Λεμεσό και 22χρονος από τη Λάρνακα.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μεταξύ των άλλων αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον τους και είναι οχλαγωγία, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Όπως έχουμε γράψει στη «Χαραυγή», υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα και τους διοργανωτές οι οποίοι είναι μέλη και υποστηρικτές του ΕΛΑΜ οι οποίοι οργανώθηκαν από την Ξυλοφάγου, μετέβησαν στη Σωτήρα και από κει έφτασαν στη Δερύνεια όπου συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία και κατευθύνθηκαν στο οδόφραγμα.

Η πλειοψηφία των δραστών είναι από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αλλά από τις συλλήψεις επιβεβαιώνεται ότι συμμετείχαν και πρόσωπα από άλλες επαρχίες. Βρέθηκαν μάλιστα στο χώρο του οδοφράγματος, κολλημένα στα κιγκλιδώματα αυτοκόλλητα από συνδέσμους φιλάθλων με γνωστό ακροδεξιό προφίλ. Ένα από αυτά, είναι αυτοκόλλητο με την αναγραφή «Εθνικιστές ΑΠΟΕΛ» και «Antiantifa», κάτι που δείχνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες.

Τάσος Περδίος

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy