Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της Προοδευτικής ΚΦ – Καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων φοιτητικών επιδομάτων

Ανακοινώθηκαν χθες οι δικαιούχοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-20

 

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών για τις σοβαρές αδυναμίες στη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων φοιτητικών επιδομάτων, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας (4 Δεκεμβρίου 2020) για τα επιδόματα για του ακαδημαϊκού έτους 2019-20. Η Προοδευτική τονίζει σε ανακοίνωσή της πως το υπουργείο προχώρησε σε ενέργειες τις τελευταίες μέρες και αφού πρώτα προηγήθηκε η σοβαρή καθυστέρηση στη διαδικασία των φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. «Θυμίζουμε ότι σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21», αναφέρει και προσθέτει πως «το επίδομα για αγορά πανεπιστημιακών βιβλίων ύψους 300 ευρώ δεν θα παραχωρηθεί φέτος», σημειώνοντας ότι πρόκειται για επίδομα που υπήρχε στην αίτηση για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Προχωρούν δηλαδή σε αποκοπή ενός σημαντικού επιδόματος που στήριζε αρκετούς φοιτητές που αναγκάζονται να αγοράζουν βιβλία σε υψηλές έως απαγορευτικές τιμές», συνεχίζει.

Με βάση τα πιο πάνω, καλεί το ΥΠΠΑΝ να επαναφέρει το επίδομα αγοράς πανεπιστημιακών βιβλίων ύψους 300 ευρώ άμεσα και να δοθεί σε όλους όσοι το αιτήθηκαν και το δικαιούνται.

Ζητά επίσης ενημέρωση του φοιτητικού κινήματος σχετικά με το ύψος του όποιου αδιανέμητου ποσού έμεινε από τους προϋπολογισμούς της Φοιτητικής Μέριμνας, «ώστε αυτά να εξαντληθούν μέσα από τα φοιτητικά επιδόματα για ενίσχυση περισσότερων οικογενειών που τηρούν τα κριτήρια, αλλά δεν έλαβαν επίδομα εξαιτίας της μοριοδότησης». Τονίζει πως δεν πρέπει να χαθεί κανένα ποσό του προϋπολογισμού της Φοιτητικής Μέριμνας «στις μαύρες τρύπες των κρατικών ταμείων!»

Καλεί δε την ηγεσία της ΓΓ της ΠΟΦΕΝ όπως απαιτήσει άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από το υπουργείο για τα πιο πάνω, αλλιώς να εξετάσει δυναμικότερες ενέργειες. «Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσουμε με δικές μας ενέργειες για τη διασφάλιση των πιο πάνω, εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις πριν το τέλος της εβδομάδας», καταλήγει.

Στην ανακοίνωσή της η Προοδευτική επισημαίνει ότι «η ανακοίνωση του καταλόγου των δικαιούχων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί» και καλεί το υπουργείο όπως προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση του καταλόγου και στην άμεση παραχώρησή τους.

Μετά την καταγγελία της Προοδευτικής, το ΥΠΠΑΝ ανακοίνωσε πως ο κατάλογος με τους δικαιούχους φοιτητικών επιδομάτων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy