Επιβεβαιώνει ο Ιωσήφ Μουτήρης ο οποίος ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου Πάφου, τη χθεσινή καταγγελία ότι χωρίς τα τεστ για τον κορωνοϊό ήταν το ιατρείο δημόσιας υγείας στην Πάφο με αποτέλεσμα ασθενείς ή ευπαθείς ομάδες πολιτών που είχαν καθορισμένο ραντεβού για εξέταση, να παραμένουν στην ουρά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ είπε ότι τα αναλώσιμα για τα ιατρεία δημόσιας υγείας τα λαμβάνουν από το Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παραδέχθηκε ότι χθες το αυτοκίνητο που μεταφέρει τα αναλώσιμα από Λευκωσία στην Πάφο δεν επέστρεψε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να δανειστούν αναλώσιμα από το γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ισχυρίστηκε ότι παρατηρήθηκε κενό για 60-80 λεπτά με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η εξυπηρέτηση ασθενών. Είπε ακόμα ότι κάποια άτομα προσήλθαν χωρίς ραντεβού από τον προσωπικό τους ιατρό για αυτό παρατηρήθηκε αναστάτωση.

Παράλληλα, ο κ. Μουτήρης ανέφερε ότι το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Πάφου λειτουργεί κανονικά. Είπε ότι το χθεσινό επιβεβαιωμένο κρούσμα με τον νοσηλευτή προκάλεσε ανησυχίες. Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος νοσηλευτής δεν εργαζόταν καθημερινά στο ΤΑΕΠ αλλά ήταν αποσπασμένος στο αεροδρόμιο Πάφου.

Πρόσθεσε ότι μετέβη στο ΤΑΕΠ για ελάχιστο χρονικό διάστημα για να παραδώσει αναλώσιμα. Ο κ. Μουτήρης είπε ότι δεν τέθηκε θέμα κλεισίματος του ΤΑΕΠ αλλά έγινε απολύμανση του χώρου και λειτουργεί κανονικά το τμήμα. Σημείωσε ακόμα ότι έγιναν όλες οι διαδικασίες για ιχνηλάτηση των επαφών του νοσηλευτή και λήφθηκαν δείγματα για τεστ.