Επιβεβαίωση: Θολό το τοπίο σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη

Θολό παρουσιάζεται το τοπίο σε σχέση με το θέμα της πραγματοποίησης της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό.

Διαβάστε επίσης: Πληροφορίες: Στον αέρα βρίσκεται ο καθορισμός της Πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή ανέφερε πως αυτό που φαίνεται πλέον εκ των πραγμάτων είναι πως είναι αδύνατο η διάσκεψη να γίνει πριν το τέλος του Μάρτη, και ως εκ τούτου η πραγματοποίησή της φαίνεται να μετατίθεται για παρακάτω. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το πού, ούτε το πότε θα γίνει η διάσκεψη. «Είναι θολό το τοπίο», επεσήμανε η ίδια πηγή. Σημείωσε πως φαίνεται να υπάρχει μια δυστοκία και λόγω των μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας της πανδημίας, αλλά πιθανότατα και λόγω της στάσης της Τουρκίας.

Έκανε λόγο για πιθανό παιγνίδι της Τουρκίας με τις ημερομηνίες σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως «εμείς επιδεικνύουμε τη μέγιστη ελαστικότητα γιατί θέλουμε να γίνει το ταχύτερο».

Σημειώνεται πως η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαρτίου.

Τα όσα αναφέρει η αρμόδια πηγή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που είχε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (13/02) η ιστοσελίδα μας dialogos.com.cy.

Συγκεκριμένα σας είχαμε ενημερώσει ότι ο καθορισμός της Πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό βρίσκεται στον άερα, με τον ΓΓ του ΟΗΕ να κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς διαπιστώνει να μην υπάρχει κοινή προσέγγιση από τα ενδιαφερόμενα μέρη για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ από τη Νέα Υόρκη Πανίκος Παναγιώτου ο κύριος Γκουτέρες προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός νέου αδιεξόδου γι’ αυτό και μεταθέτει συνεχώς τις ημερομηνίες πραγματοποίησης της πενταμερούς, με αποτέλεσμα τώρα να μπαίνει ως χρονικός ορίζοντας ο Απρίλης.

Αρνητικά στον καθορισμό ημερομηνίας λειτουργεί και η κατάσταση με την πανδημία καθώς και η εμφανής προσπάθεια της Τουρκίας να γίνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό την περίοδο που θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος Μαρτίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.