Επιβίωσε οριακά η Κυβέρνηση Μακρόν – Στους δρόμους οι Γάλλοι

Η κυβέρνηση Μακρόν επιβίωσε της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση για την υιοθέτηση του νέου συνταξιοδοτικού, μόλις για 9 ψήφους. Η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 θεωρείται πλέον νόμος αλλά το λόγο τώρα έχουν το Συνταγματικό Συμβούλιο ενώ οι διαδηλωτές εξακολουθούν να διαμαρτύρονται.

Έστω και οριακά, οι δύο προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά της γαλλικής κυβέρνησης, καταψηφίστηκαν στην Εθνοσυνέλευση, αφού η κυβέρνηση παρέκαμψε την Κάτω Βουλή για να προωθήσει μια αλλαγή στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η διακομματική πρόταση μομφής που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα Liot – η πρόταση που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί – έλαβε μόλις εννέα ψήφους λιγότερες από τις 287 που απαιτούνταν για την πτώση της κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν. Ούτε η δεύτερη πρόταση μομφής, που κατατέθηκε από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), πέρασε.

Με το τέλος των ψηφοφοριών η αστυνομία στο Παρίσι έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση.
Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, την οποία επιθυμεί ο Εμανουέλ Μακρόν, θεωρήθηκε πλέον οριστικά εγκριθείσα από τη Βουλή, πριν από τη δημοσίευση του νόμου.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy