Επιβλήθηκαν απαγορευτικά μέτρα στην προσφορά της κοινοπραξία Malta Lines και KapnosΠροσωρινά απαγορευτικά μέτρα στην προσφορά της κοινοπραξία Malta Lines και Kapnos Airport Shuttle, επέβαλε χθες στο υπουργείο Μεταφορών το Διοικητικό Δικαστήριο ώστε να μην προχωρήσει σε κατακύρωση της προσφοράς για τις δημόσιες οδικές μεταφορές για τη δεκαετία 2020.

Το Διάταγμα, εκδόθηκε μετά από αίτημα του ΟΣΕΛ στο πλαίσιο προσφυγής του στο Δικαστήριο με αίτημα ουσιαστικά την ακύρωση της κοινοπραξίας Malta Lines – Kapnos Airport Shuttle από τον διαγωνισμό για τη σύμβαση της Λευκωσίας. Το απαγορευτικό διάταγμα, έχει προσωρινό χαρακτήρα – θα εξεταστεί για σκοπούς μονιμοποίησης του – την ερχόμενη Τρίτη, αφού θέσει τη δική του υπεράσπιση το υπουργείο Μεταφορών. Σε περίπτωση απόφασης για μονιμοποίηση του δικαστικού απαγορευτικού διατάγματος, το υπουργείο Μεταφορών δεν θα μπορέσει να προχωρήσει στα επόμενα βήματα που προβλέπονται ώστε να φτάσει στην τελική συμφωνία ανάθεσης με τον προσφοροδότη που επέλεξε.

Αναμένεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ζητηθούν απαγορευτικά διατάγματα και για τις άλλες τρεις συμβάσεις που ανατέθηκαν στην ίδια κοινοπραξία, δηλαδή για την Αμμόχωστο, τη Λάρνακα και τα Υπεραστικά λεωφορεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα αναλάβουν στις 4 Ιουλίου 2020 ενώ προβλέπεται ότι οι υπογραφές θα πρέπει να πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα.