Έπονται αλλαγές στα κέντρα εμβολιασμού – Σκέψεις για μαζικό εμβολιασμό παιδιών με ραντεβού

Εντός της εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις για τα κέντρα εμβολιασμού, για αύξηση των ημερών και επέκταση των ωρών, το είδος του εμβολίου αλλά και ανά ημέρα που θα γίνονται οι εμβολιασμοί, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής νοσηλευτικών υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης.


Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, γνωστοποίησε ότι υπάρχει εισήγηση να αυξηθούν οι μέρες για τις επαρχίες που υπάρχει μεγάλη ζήτηση όπως τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, ενώ γίνεται σκέψη μια μέρα να γίνει μαζικός εμβολιασμός παιδιών με ραντεβού και με τη συμμετοχή εθελοντών, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα την περίοδο των διακοπών.

Ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι είναι η έσχατη επιλογή να γίνονται οι εμβολιασμοί μόνο με τη διευθέτηση ραντεβού και όχι μέσω walk-in, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν εμβόλια για εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Για το περιστατικό του Σαββάτου στην Κρατική Έκθεση όπου απομακρύνθηκαν πολίτες καθώς δεν μπορούσαν να τους εμβολιάσουν στο κέντρο walk-in, ο κ. Ταμπούρης ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες από το Υπουργείο όπως εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες και γι’ αυτό έμειναν μέχρι τις 16:00 αντί 13:00 όπως ήταν προγραμματισμένο.


Μόνο στη Λεμεσό, ανέφερε, αριθμός ατόμων αναγκάστηκε να πάει ξανά σήμερα για εμβολιασμό σε κέντρα walk-in, καθώς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν το Σάββατο.

O κ. Ταμπούρης σημείωσε ότι καθημερινά υπάρχουν απώλειες από άτομα που θα στελεχώσουν τα κέντρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Αναφορικά με τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έλαβαν την 3η δόση περίπου 240.000 πολίτες, με την πρώτη δόση εμβολιάστηκε το 86,2% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ το 82,2% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.