Έπρεπε να ήταν σε καραντίνα και έκανε βόλτες – Τον περίμενε η Αστυνομία στο σπίτι

Ακόμη ένα πολίτης «έσπασε» την καραντίνα ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Σε δηλώσεις του στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας απέστειλε κατάλογο στην Αστυνομία με τέσσερα πρόσωπα, τα οποία αναζητούνταν και δεν εντοπίζονταν στο πλαίσιο ελέγχου της καραντίνας.

Μέλη της Δύναμης προχώρησαν σε έρευνα, διαπιστώνοντας πως ο ένας εξ αυτών δεν βρισκόταν στην οικία του αλλά αφίχθη όταν είχε ήδη πάει η Αστυνομία στο σπίτι του. Τα άλλα τρία πρόσωπα εντοπίστηκαν στις οικίες τους.

Επίσης, ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι σύμφωνα με οδηγίες της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, η Αστυνομία θα διενεργεί εκεί και όπου χρειάζεται και κατ’ οίκον ελέγχους σε άτομα που πρέπει να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Ξεκαθάρισε ότι o έλεγχος θα γίνεται δειγματοληπτικά, επισημαίνοντας ότι η κατοικία του κάθε πολίτη δεν μπορεί να παραβιαστεί, βάσει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, η αστυνομία θα μπορεί να εισέλθει εντός σπιτιών, είτε με την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, είτε με δικαστικό ένταλμα.