Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση τοποθετείται για την αντίδραση των επαγγελματιών υγείας για τις συνθήκες εργασίας αλλά και διαβίωσης των ασθενών, γεγονός που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του κόμματος για την άθλια κατάσταση των εγκαταστάσεων στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ιδιαίτερα στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει την κτηριακή υποδομή, την έλλειψη γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης και για το δίκτυο υπολογιστών τα όποια όπως τονίζει είναι τριτοκοσμικά και αποτελεί ασέβεια προς τους ψυχικά ασθενείς, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και ταυτόχρονη αδιαφορία για τις εργασιακές συνθήκες των επαγγελματιών στο χώρο.

Επιπλέον των άσχημων συνθηκών το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την υποστελέχωση των υπηρεσιών αφού έμπειροι ψυχίατροι παραιτήθηκαν και δεν έχουν αντικατασταθεί, οι υπηρεσίες δεν υποστηρίζονται για πρώτη φορά από παθολόγο ενώ ακόμα και οι  Κοινωνικοί Λειτουργοί έχουν απομακρυνθεί από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Αποτέλεσμα των παραιτήσεων είναι η  συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει ότι η κατάσταση δυσκολεύει το έργο Ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών και δημιουργεί αντιθεραπευτικές συνθήκες για τους ασθενείς ενώ υποβαθμίζει την ποιότητα υπηρεσιών που παρέχονται στην ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα των ψυχικά ασθενών. Το 2020 στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθαλάσσας τα ράντζα είναι η θλιβερή καθημερινότητα.

Συμπληρώνοντας στην ανακοίνωση του για τα «χάλια» του Νοσοκομείου Αθαλάσσας το ΑΚΕΛ προσθέτει:

«Οι ευθύνες του Υπουργού υγείας και της κυβέρνησης είναι ασήκωτες όπως και του ΟΚΥΠΥ. Η κυβέρνηση είναι συνεπής στην υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας εδώ και 7 χρόνια. 7 χρόνια Αδράνειας και απραξίας οδήγησαν στην καταθλιπτική κατάσταση που εμείς βλέπουμε αλλά οι ασθενείς ζουν και οι επαγγελματίες αναγκάζονται να εργαστούν. Η επίρριψη ευθυνών από τον Υπουργό Υγείας προς τον ΟΚΥΠΥ, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική, θα προκαλούσε γέλιο. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη του ΟΚΥΠΥ δεν είναι εμείς που τα διορίσαμε αλλά ούτε   εμείς είμαστε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και το  ΔΣ του ΟΚΥΠΥ να αναλάβουν τις ευθύνες για τα χάλια στο νοσοκομείο Αθαλάσσας. Τότε και μόνο τότε ίσως να αντιληφθούν την πραγματικότητα κα να προσπαθήσουν να την βελτιώσουν. Μέχρι τότε το ΑΚΕΛ συνεπέστατο θα στέκεται δίπλα από τους ασθενείς και τους εργαζόμενους υπερασπιζόμενο το μεγαλύτερο αγαθό, το δικαίωμα στην Υγεία».