Το ΑΚΕΛ δεν θα «κρύψει να περάσουμε», διαμήνυσε ο Α. Κυπριανού

 

Δυστυχώς στα εφτά χρόνια που κυβερνούν τον τόπο έχουν γκρεμίσει πολλά, κατήγγειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλώντας σε εκδήλωση τιμής για τα 50χρονα της Ομόνοιας Βορείου Πόλου.

Ο Α. Κυπριανού κατέγραψε συγκεκριμένα τα «επιτεύγματα» των κυβερνώντων:

* Στο Κυπριακό δεν διαφαίνεται προοπτική επίλυσης στο συμφωνημένο πλαίσιο. Αντιθέτως έχει δημιουργηθεί ένα πολύ επικίνδυνο πλαίσιο με τις τουρκικές απειλές να κορυφώνονται και τη διχοτόμηση να μας χτυπά την πόρτα.

* Στο εσωτερικό υπάρχει πολυδιάσπαση ως αποτέλεσμα του αυταρχικού και αλαζονικού τρόπου διακυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού.

* Ως αποτέλεσμα των απανωτών σκανδάλων που κλονίζουν θεσμούς και ξεκινούν από ή αγγίζουν τα ανώτατα δώματα της εξουσίας.

* Ως αποτέλεσμα αντιλαϊκών πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε κατάσταση πρωτόγνωρη. Μια κατάσταση στην οποία οι πολλοί υποφέρουν. Αγωνίζονται να βγάλουν τον μήνα με μισθό κουτσουρεμένο ή πενιχρή σύνταξη. Αγωνίζονται να πληρώσουν χρέη, να ανταποκριθούν στην ακρίβεια, να καλύψουν λογαριασμούς, να προλάβουν την εκποίηση της περιουσίας τους.

* Ποτέ προηγουμένως η Κύπρος δεν είχε άστεγους. Ποτέ προηγουμένως δεν είχαμε στρατιές εργαζόμενων φτωχών. Εργαζόμενων δηλαδή που αν και δουλεύουν, ο μισθός τους δεν τους φτάνει για να καλύψουν τα βασικά. Κάθε φορά που τους το λέμε αυτό απαντούν με το γνωστό τροπάρι φταίνε οι προηγούμενοι. Δεν μας λένε όμως ότι σήμερα, που ανέλαβαν οι άριστοι των αρίστων, το δημόσιο χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο. Ούτε τολμούν να παραδεχτούν ότι το διαθέσιμο εισόδημα του κόσμου μειώθηκε δραματικά τα τελευταία επτά χρόνια και σήμερα υστερεί σημαντικά σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2013.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ιδιαίτερα πως «αντί να τα δουν όλα αυτά, οι κυβερνώντες μας κουνούν το δάχτυλο κάνοντάς μας μαθήματα ή περιμένουν να περάσει η μπόρα. «Κρύψε να περάσουμε» είναι το δόγμα τους. Να το ξεχάσουν. Δεν πρόκειται να κρύψουμε. Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους περάσει», διαμήνυσε, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για την ειρήνη, για επανένωση του κράτους και του λαού μας στα πλαίσια διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Για κράτος ενωμένο που θα αποτελεί τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας με μία κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα. Ένα κράτος όπου θα διασφαλίζεται ότι οι δύο κοινότητες θα συμβιώνουν και θα συνεργάζονται σε πατρίδα ενωμένη και ανεξάρτητη και θα εργάζονται μαζί για το κοινό τους μέλλον. Με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, απαλλαγμένοι από τα όποια εγγυητικά και παρεμβατικά δικαιώματα.

Με την ευκαιρία των 50 χρόνων της Ομόνοιας Βορείου Πόλου τιμήθηκαν στην ψεσινή εκδήλωση ο αείμνηστος Κυριάκος Παυλικκάς και ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνος, γνωστός σε όλους ως ο Χάμπος. Και οι δύο μπήκαν μπροστά και δούλεψαν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση για το καλό του κόμματος, του κόσμου και της Κύπρου. Υπόδειγμα, και οι δύο, ΑΚΕΛιστή.