Επτά χρόνια φυλάκισης σε πρώην υπάλληλο ΣΠΕ που υπεξέρεσε πάνω από μισό εκατομμύριο

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε 51χρονη Ελληνοκύπρια, πρώην υπάλληλο ΣΠΕ, σε σχέση με κλοπή ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου από λογαριασμούς της ΣΠΕ Καϊμακλίου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη χρονική περίοδο 2008-2016.

Η κατηγορούμενη εργαζόταν ως υπάλληλος στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Καιμακλίου, η οποία μετονομάστηκε το 2014 σε ΣΠΕ ΛΗΔΡΑ ΛΤΔ. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της η 51χρονη χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο κωδικό χρήστη.
Η εγκληματική της δραστηριότητα αποκαλύφθηκε το 2017 όταν υποβλήθηκε στην τράπεζα, από συγκεκριμένη πελάτισσα, παράπονο σε σχέση με την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούσε και ειδικότερα ότι ο λογαριασμός παρουσίαζε συναλλαγές οι οποίες δεν είχαν διενεργηθεί από την ίδια ή από οποιονδήποτε άλλο δικαιούχο του λογαριασμού. Στον προκαταρτικό έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα τα οποία αφορούσαν πράξεις στο συγκεκριμένο λογαριασμό οι οποίες δεν είχαν διενεργηθεί από την δικαιούχο του λογαριασμού και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

Στις 20/10/17 η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι είχε διεκπαιρεώσει σωρεία συναλλαγών σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων πελατών χωρίς τις οδηγίες ή την έγκριση τους, καταρτίζοντας πλαστά έγγραφα και προβαίνοντας σε σχετικές εγγραφές στο μηχανογραφημένο σύστημα της Τράπεζας.

Διενεργήθηκε περαιτέρω έρευνα από τη μονάδα εσωτερικής επιθεώρησης της τράπεζας και διαπιστώθηκε ότι η 51χρονη, μεταξύ των ετών 2008 με 2016, προέβαινε σε μη εξουσιοδοτημένες πράξεις ή/και συναλλαγές σε λογαριασμούς αριθμού πελατών της τράπεζας, καταρτίζοντας και θέτοντας σε κυκλοφορία πλαστά έγγραφα. Αποτέλεσμα των 4 πράξεων της ήταν να κλέψει το συνολικό ποσό των €675.041, περιουσία της Τράπεζας.

Η 51χρονη αντιμετώπιζε 257 κατηγορίες, τις οποίες παραδέχθηκε. Από την εγκληματική δραστηριότητά της η κατηγορούμενη έκλεψε το συνολικό ποσό των €675.041.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy