Επτά προσωπικότητες από την Κύπρο τίμησε το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού

Επτά προσωπικότητες από την Κύπρο τίμησε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την Δρα Νάντια Στυλιανού, για το λογοτεχνικό της έργο στην Ποίηση και την έρευνα σχετικά με Έλληνες Ποιητές, τον Δρα Κλείττο Ιωαννίδη, για το φιλοσοφικό του έργο, την Δρα Νάντια Αναξαγόρου, για το Πολιτιστικό της έργο και την Ιστορία της Τέχνης, την Μαρίζα Μπαρτζίλη, για το καλλιτεχνικό της έργο και τις επιμέλειες εικαστικών εκθέσεων, τον Δρα Μάριο Ιωάννου-Ηλία, για το σύνολο του μουσικού του έργου, τον Δρα Γεώργιο Δανό, για το επιστημονικό & πολιτιστικό έργο του στο χώρο του Διαστήματος και τον Colm Larkin, για το έργο του στην Επικοινωνία και την Εκπαίδευση.

Ανακοίνωση από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού αναφέρει ότι ο Εντεταλμένος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Πρόεδρος του EUNIC cluster Κύπρου, εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, θα απονείμει τις βραβεύσεις των επίλεκτων Κυπρίων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων & των Τεχνών σε εκδήλωση προς τιμήν τους στο πλαίσιο των εγκαινίων της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα, την Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 στο Περίπτερο 15 της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσία επισήμων.

«Σας εμπιστευόμαστε την ιδιότητα της/του Πρέσβειρας/Πρέσβη Ελληνικού Πολιτισμού ως Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Σας συγχαίρουμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στις επιτυχίες σας διεθνώς, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πνεύμα, την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό όπως επάξια κάνετε έως σήμερα και με αυτό το βραβείο σας το αναγνωρίζουμε επισήμως ως ΕΙΠ Κύπρου» δήλωσε ο κ. Ταξιαρχόπουλος.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήδη από τις αρχές του νέου έτους 2023 και έπειτα από εισήγηση του Εντεταλμένου Εκπροσώπου και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΕΙΠ στην Κύπρο Γιώργου Ταξιαρχόπουλου, η επιτροπή των βραβείων HFC Delegate Awards Professional 2023 συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο του ΕΙΠ Νίκο Κούκη, τον Υπεύθυνο των βραβείων Γιώργο Δρίβα και τον Εκτελεστικό Διευθυντή στο παράρτημα του ΕΙΠ στην Κύπρο και σε σύμφωνη γνώμη με την ολομέλεια του ΔΣ του ΕΙΠ αποφάσισαν να απονεμηθεί η φετινή διάκριση στις επτά προσωπικότητες.

Το ΕΙΠ Κύπρου, αναφέρεται, προσβλέπει σε μία στενότερη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο των συνεργασιών του με προσωπικότητες της Κύπρου και με σημαντικούς οργανισμούς του Πολιτισμού της Κύπρου, δημόσιους και ιδιωτικούς.

Ιδιαίτερα ευτυχής που η Ελληνική Δημοκρατία αναγνωρίζει την σημασία του τομέα του διαστήματος στην προώθηση του Ελληνικού Πνεύματος και του πολιτισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος Γιώργος Δανός, ο οποίος είναι ένας εκ των Κυπρίων που βραβεύτηκαν.

“Οι δράσεις του Κυπριακού Οργανισμού Διαστήματος αναγνωρίστηκαν από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Οι δράσεις μας έχουν αποτέλεσμα για όλο τον απανταχού ελληνισμό καθώς και για το ευρύτερο ανθρώπινο πνεύμα και τις επιστήμες”, ανέφερε.

Σημείωσε,, ακόμη ότι όπως, “η επιστήμη της αστρονομίας και του διαστήματος διαδόθηκαν στον δυτικό πολιτισμό από την αρχαία Ελλάδα, έτσι και σήμερα, η μικρή μας υπέροχη πατρίδα, η Κύπρος μας, θα συνεχίσει να προωθεί παγκοσμίως τις αξίες τις επιστήμης και του πολιτισμού, αφού έχει επιλεχθεί ως Διεθνές Κέντρο Παιδείας για την Αστρονομία από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy