Έρχεται τσουνάμι…. εκθέσεων από την Ελ. Υπηρεσία – Ειδική εμπειρογνώμονας για την Έκθεση Ακάμα

Από αύριο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου η Ελεγκτική Υπηρεσία θα δώσει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ειδικές εκθέσεις της πριν τις προεδρικές εκλογές.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, βάσει ελεγκτικών προτύπων, δεν μπορούν να δημοσιοποιούνται εκθέσεις 40 μέρες πριν από εκλογικές αναμετρήσεις.

Αύριο, είπε, δίδεται στη δημοσιότητα η έκθεση για την Περιβαλλοντική Διαχείριση του Ακάμα, κι έκανε λόγο για μεγάλο έλεγχο για τον οποίο η Υπηρεσία έφερε στην Κύπρο την ίδια εμπειρογνώμονα που αξιοποίησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Από Δευτέρα δίδεται είπε, στη δημοσιότητα, η Ειδική έκθεση για το Σχέδιο κρατικής Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών και την Τρίτη θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση για το Υπουργείο Γεωργίας.
Ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, η έκθεση της Υπηρεσίας για το Τμήμα Δασών, που αφορά την διαχείριση συμβάσεων πτητικών μέσων πυρόσβεσης κι ακολουθούν όπως είπε οι εκθέσεις για τα Υπουργεία Ενέργειας και Δικαιοσύνης, τη Νομική Υπηρεσία και τη Δικαστική Εξουσία.

Πρόκειται εξήγησε, για θέματα που έχουν προκύψει μέσα από τον οικονομικό έλεγχο των καταστάσεων του κράτους και ως εκ τούτου πρέπει να δημοσιοποιηθούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.